DM 10000 meter för Göteborg 2017

Ett distriktsmästerskap där personrekorden var lika rikligt förekommande som solskenet.

Bildtack till Mikael Tilly från Lerum Friidrott. Bilden visar starten på heat E, där de snabbaste männen sprang.

Länk till sammanlagda resultat
Länk till heatuppdelade resultat.

Om det är några konstigheter med resultaten mejla kalender@solvikingarna.se

När Solvikingarna på uppdrag av Göteborgs Friidrottsförbund inledde säsongen för långlöpning på bana i Sverige, med att anordna Distriktsmästerskap på 10000 meter för Göteborg, så kom det 110 löpare till Slotttskogsvallen på första maj för möjligheten att få testa sin kapacitet på 25 varv. Så många löpare att det krävdes fem heat, för att alla skulle få plats.

Vädret kunde inte ha varit bättre och till och med några åskådare hittade in på Slottsskogsvallen och njöt i solen. 14½ grad vid start av tävlingen och en lätt ostlig bris blev framåt kvällen 10 grader och nästan ingen vind alls och hela tiden sken solen.

Heat efter heat skickades i väg av startern Anders Östlund och tidtagaren Maximilian Persson gjorde så att alla tider registrerades. Löparlegendaren Mats Erixon, som haft svenska rekordet på distansen, tog speakermikrofonen och såg till att löpare och åskådare fick veta vad som hände under loppet. Det var också en tapper och uthållig skara varvräknare, från huvudsakligen Solvikingarna under överinseende av Tommy Bäckström, som såg till att löparna inte sprang 24 eller 26 varv utan precis 25 varv. Löparna som också fick information av sin räknare vid varje passage av mållinjen, hur de låg till. En applåd för alla varvräknare, som i vissa fall räknade alla 5 heaten!

Många satte personliga rekord sattes under tävlingen, men några resultat sticker ut särskilt.

Lisa Bergdahl sprang 10000 meter på tävling för första gången och gick under 36 minuter. En tid som kvalificerar henna att springa 10000 meter på junior-em i Pole i juli. Karin Schön sprang två och en halv minut snabbare än det gällande svenska rekordet i K55.

Bland männen var det personliga rekord för de flesta elitlöparna. De 7 första satta alla personliga rekord. Både Alexender Nilssons och Anders Grahls personrekord är nu under 30:30. Unge Miguel Palm, som är född 1998, sprang under 32 minuter i sitt första lopp på distansen. Trots att Miguel blev varvad av Alexander Nilsson så orkade han hänga honom på slutet.

Svenska årsstatistiken på 10000 meter domineras av denna tävling i och med att det var årets första.

Länk: Män 10000 meter statistik

Länk:  Kvinnor 10000 meter statistik


Kategori: VaraTavlingar Inlagd 2017-05-02 17:28 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2017-05-13

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: