44 maror på 44 dagar i 44 länder

Pete Thompson springer dessa lopp för att få folk att prata om psykisk ohälsa och depression.

Jag hämtade Pete och hans kompis Noel (som skall springa 100 miles på 7 dagar) på Centralen på onsdagkväll. De kom gående med handbagage och i flip-flops. Pete hade blånaglar på varje tå och kunde knappt gå. Hans högra lår var också rejält svullet efter en kraftig muskelbristning.

Väl hemma hos Ann-Sofie och mig blev det lasagne och intressanta samtal.

Jag hade planerat att springa banvallen till Kullavik och vända men för att få till en så platt bana som möjligt ändrade vi till vår Göteborg Marathon-bana och det gjorde det enklare med logistiken för Noel som sprang med det första varvet och sedan cyklade med på det andra. Ann-Sofie servade med dryck och mat från cykel på hela sträckan.

De två första kilometrarna var tunga för Pete men sedan han blivit litet uppvärmd rullade det på bra. Jag noterade att han grimaserade ganska illa under stora delar av loppet, men som en sann kämpe, så klagade han inte en enda gång. Vi fick till en tid på 3.58, vilket får anses mycket bra för en person som knappt kunde gå innan start.

Jag fick förmånen att prata mycket löpning med Pete och träningsupplägg samt kost. Pete har även varit i Iten på träningsläger i samband med att han hårdtränade inför Amsterdam-marathon där han gjorde 2.25.

Glenn Gustavsson ställde också upp på ett fantastiskt sätt och hade dagen till ära hissat både den brittiska och svenska flaggan vid Marathonporten på Slottskogsvallen. Glenn peppade också den stora mängd ungdomar som hade idrottsdag att applådera varvning och målgång, vilket gav en suverän inramning.

Efter loppet blev det en stor brunch hemma hos oss innan det var dags att hjälpa grabbarna på bussen till Oslo. Peter startade i Oslo idag kl 05.30 för att hinna med ett plan 14.45 till Reykjavik. Utmaningen avslutas på lördag i Dublin.

Stötta gärna Pete och Noel på deras facebooksidor.

Dessa 24 timmar med Pete och Noel gav Ann-Sofie och mig ett minne för livet.

Thomas Andersson

Ni kan följa Pete här;

http://marathonsforthemind.com

http://www.facebook.com/marathonsforthemind/?fref=ts

 


Kategori: Artikel Inlagd 2017-05-12 09:13 av Henrik Hammarlund Uppdaterad 2017-05-12

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: