Veckans Solviking (V48) Tommy Bäckström

Tog emot ett pris på Friidrottsgalan 22 oktober, det räcker mycket väl för att bli veckans Solviking

Tommy Bäckström arbetar på Göteborgs Friidrottsförbund ochansvarar sen 12 år tillbaka för Göteborgsvarvets Löparkvällar som numera äger rum på hela 40 ställen i Sverige. Göteborgsvarvets löparkvällar fick Svenska löpares hederspris för 2017 och Tommy var den som fick ta emot priset  på Friidrottsgalan i veckan. Det kan nämnas att det var först när Tommy Bäckström tog över ansvaret 2005 som konceptet löparkvällar spreds utanför Göteborg.

En videointervju med Tommy just efter prisutdelningen, kan beskådas här. En äldre intervju. En artikel finns också på marathon.se

Svenska löpare är en del av Svensk Friidrott, som syftar till att utveckla, kvalitetssäkra och samla löparsverige. Allt för att få fler att springa, springa mer och uppfylla målen med sin löpning, tillsammans inom friidrotten. Detta är tredje året detta pris delas ut. Tidigare pristagare är ultralöparen Jonas Buud och Anders Olsson som grundade Stockholm marathon.

Till sist några Solvikingfakta om Tommy Bäckström. Tommy är en av klubbens stora profiler och har varit medlem i 20 år och var under flera år aktiv i tränargruppen. Meriterna som löpare är många. Jag väljer att nämna New York marathon år 2000, då Tommy var snabbaste svensk på 2:44:08. och 1:14:11 i Göteborgsvarvet 1999. Tommy fyller för övrigt 60 år i slutet av februari.

Bilden ovan från prisutdelningen med Tommy och Kajsa Bergqvist har jag lånat av Sonja Roxner.

 


Kategori: Kronika Inlagd 2017-11-27 23:33 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2017-11-28

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: