Veckans Solviking (V49) Erik Holmner

Nu när många av våra löpare passar på att ta sin vintervila, så var det en i alla fall en Solviking i helgen som sprang lopp och vann.

Vintern har kommit och många löpare vintervilar, men Erik totalvann helgens upplaga av Skatås Parkrun. Han var inte bara loppets snabbaste löpare,  utan med  sina 18:51 är han den Solviking som nu har den snabbaste tiden runt Skatås parkruns 5 km bana hittills.

Erik har varit medlem i Solvikingarna i 4 år.

Skatås Parkrun är ttn gratislopp som äger rum varje lördag med starttid 09:30. Sträckan är alltid den samma och 5 km.. Start och mål är beläget på gräset mellan Skatås-klockan och starten på Grusåtttan. Loppet anordnas helt idiellt av volontärer. Om du vill prova att springa Parkrun, så måste du först registrera dig på Skatås Parkuns hemsida. Det går givietvis att springa Parkrun för Solvikingarna. Parklopp finns med samma koncept i flera länder och i många städer.

Och nu när det börjar närma sig nyårsafton så är Erik Holmner också en av de som satt upp sig för att vara funktionär i samband med Sylvesterloppet. Ja det behövs några till fför att vi ska ska kunna genomföra det det arrangemanget. 960 löpare är föranmälda och till slut lär det nog bli fler än 1500 som står på startlinjen på Heden vid 12:00.

"foto: Emelie Carlsson / Skatås Parkrun"


Kategori: Kronika Inlagd 2017-12-04 23:27 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2017-12-05

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: