Veckans Solviking (V5-2018) Marcus Morin

Efter att förra Veckans Solviking var föreningens kassör, så vad passar bättre än att så här strax innan årsmötet, att det är en av Solvikingarnas revisorer, som utses denna vecka.

Solvikingarna har bland sina medlemmar många med olika uppdrag. Några år förtroendevlda, vilket innebär att de väljs av medlemmarna på årsmötet, till dem hör våra lekmannarevisorer. Men det finns fler förtroende valda medlemmar.  En lekmannarevissors uppgift är att granska verksamheten och räkenskaperna och se till att klubben och dess styrelsen sköter verksamheten enligt föreningens stadgar och inom lagens råmärken.

Förutom att vara revisor i Solvikingarna tillsammans med Anders Holmquist, så hjälper Marcus Tränargruppen med att leda våra allra snabbaste löpare på torsdagsträningarna.  Till det så har Marcus fixat med Vasastafettsresorna i flera år och är flitig som funktionär. Marcus har varit medlem i Solvikingarna sen 2007.

Bilden med den härliga segergesten visar Marcus största framgång som löpare när han just sprungit i mål som segrare i tävlingen Löparfesten Skanör-Fasterbo EKO-halvmaran 2013 , med tiden 1:20:15.  Det var en dag då Marcus hade en exeptionellt bra form och uthållighet  och hans motståndare inte hade det. Det är så man segrar. Tiden är Marcus bästa på distansen om hans 1:18:50 från Broloppet 2010 räknas bort, det loppet över Öresundsbron sprangs i mycket kraftig medvind under nästan hela loppet.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-02-06 03:51 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-02-06

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: