5 april, 5 km, 5 backar, 5 småstigningar på Femman

Förhoppningsvis har all is hunnit tina bort på Femman denna minst sagt kylslagna vår, när det är dags för årets första Klubbmästerskap. Anmäl er i förväg om nu bara funderar på att komma.

Torsdagen 5/4, kl 18:00 startar 2017 års KM-säsong med 5 km terräng i Skatås. Banan för Solvikingarnas klubbmästerskap terräng 5 km är känd och tuff. Det är ett varv på Femman i Skatås med målgång vid elskåpet utanför Solvikingarnas klubbstuga. Hög fart från start och sen är det bara försöka hålla den farten ända in mot mål. Även de som inte är medlemmar i Solvikingarna är välkomna att delta.

Det är alltså ingen vanlig torsdagsträning denna dag!

Du hittar mer information om KM 5 km här. Du kan anmäla dig direkt här. Om du glömt din inloggning, använd glömt lösenord-funktionen. Mer info om våra klubbmästerskap hittar du under tävlingar, klubbmästerskap på hemsidan.

Anmäl dig på hemsidan innan, även om du är osäker att du kommer, annars är det svårt att hinna med för den som är funktionär i efteranmälan. Att du inte kommer gör inget, för vi kör med överblivna nummerlappar från andra tävlingar. Det går att efteranmäla sig ända till att startskottet går, för den som är riktigt sen, men det går inte att alla gör det för då hinner inte den som sitter i efteranmälan med.

Och även om du inte tycker att du har en chans att vinna, så kan ditt deltagande göra att någon annan blir klubbmästare. Det beror på att det måste vara två i en åldersklass för att utse en klubbmästare. Nästan varje år är det också någon som utbrister, vann jag min klass? Här kan du se startlistan.

Om du inte vill springa så varför inte vara funktionär?  Direktlänk till funktionärsanmälan. Runt 10 funktionärer krävs för att få ihop ett Terräng-KM.

Vill du engagera dig ännu mer? Gå med i KM-gruppen, som behöver fler aktiva medlemmar, för att genomföra årets alla återstående klubbmästerskap.

KM-tävlingar är kostnadsfria för alla som är medlemmar i Solvikingarna eller har ansökt om medlemsskap eller för den kommer dit för att provträna med oss i Skatås.  Övriga löpare är också välkomna att springa med oss utan kostnad på våra KM.

Tack Frank för bilden från KM 10 km 1991, hämtad ur tidningen Solvikingen.


Kategori: KM Inlagd 2018-03-25 21:26 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-04-05

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: