Veckans Solviking (V17-2018) Daniel Pintarec

Från noll till hundra på tjugotre timmar och sexton minuter. Det var miles det handlade om när Daniel Pintarec sprang 161 km runtikring stora delar av Göteborgsområdet i helgen. För att ha kunnat fullfölja detta blir han veckans Solviking.

Bilden ovan tog undertecknad  mitt i natten vid passering av sista kontrollen i Skatås, då det återstod 17 km till målet i Jonsered.

Hur jobbig kan en terrängbana i Göteborg vara? Jo Aktivitus trailrace 100 miles är alltså 161 km och 3040 positiva höjdmeter.

Tittar jag bakåt i Solvikinghistorien bakåt så är det få som gett sig på och klarat såna här kraftprov. Barbro Nilsson, salig i åminnelse, gjorde 4 stycken 100-mileslopp i terräng. Sen har Stefan Lindvall också gjort det. Till det har Ola Hultkrantz fixat 166 km på UTBM i franska alperna. Men av de som finns i klubben nu så är Daniel ensam om att springa så långt och länge.Det finns också Solvikingar som sprungit längre i samband med 24-timmarslopp och andra tidslopp, men då handlar det om rätt flacka banor.

Jag ska säga om Aktivitus Trailracebanan att den gick igenom följande kommuner Partille 3 gånger, Lerum 1 gåmg, Göteborg 7 gånger, Ale 1 gång,  Kungälv 1 gång och Mölndal  4 gånger. Så det var en hel del kommungränser, dessutom hade bansättarna verkligen snitslat en bana som gick upp och nedför berg hela tiden.

Till sist vill jag säga att i fjol, på samma tävling så bröt alla deltagarna, den som höll ut längst var just Daniel som då sprang 13 mil. I år var det hela 13 löpare som tog sig i mål. Daniel kom på plats 6, men över 161 km är det att komma i mål, som är målet!

 


Kategori: Kronika Inlagd 2018-04-30 23:52 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-05-09

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: