Veckans Solviking (V23-2018) Rickard Larsson

Med en tredjeplats på Blodomloppets 5 km och ett nytt personligt rekord på distansen, så blev Rickard Veckans Solviking.

Rickard har startnummer 4467 på bilden ovan (en bild som jag lånat från hans Instagram). På bilden syns också en Solviking i form av segraren på 5 km Svante Lundgren.

Det var alltså så tidigt som i måndags aktuell vecka som Blodomloppet ägde rum i Slottsskogen. Som vanligt så finns det två distanser att välja på, fem och tio kilometer och eftersom dessa löps på samma bana, så innebär detta att de som springer den kortare distansen kommer ikapp långsammare löpare på 10 km. 5 km startar 40 minuter efter 10 km, men ändå innebär detta en hel del zick-zack-löpning för de snabbaste 5 km-löparna.

Det blev alltså en tredjeplats för Rickard Larsson på 5 km med 18:16, vilket är en mycket bra tid på en 5 km-bana med blandat underlag och en så jobbig stigning som Hålekärrsbacken. Rickard var bara 3 sekunder före fyran och 6 sekunder efter tvåan.

Rikards målgång kan beskådas på video här (Adobe Flash måste vara aktiverat).

Rickard har varit medlem i Solvikingarna sen februari 2017 och tävlar ofta i triathlon. Han har nu bara Vansbrosimningen och Vättern runt i sommar kvar för att genomför sina andra raka Svenska Klassiker.

 


Kategori: Kronika Inlagd 2018-06-12 08:01 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-07-28

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: