Veckans Solviking (V41-2018) Charlotte Lindstedt

En vecka där det var cirka 120 Solvikingar som var sysselsatta med att se till att de drygt 700 startande löparna på Göteborg Marathon, fick ett strålande arrangerat lopp i strålande brittsommarväder, så är det solklart att Veckans Solviking hämtas ur dessa 120. Det kunde ha blivit många av dessa skickliga och uthålliga funktionärer, men lotten föll denna gång på Charlotte Lindstedt, som blir den uppmärksammas för sina insatser veckan som var.

Bilden ovan är smygtagen på just Göteborg Marathon i lördags där Charlotte får en välförtjänst mat- och drickpaus när sista halvmarelöparen har lämnat och innan första maratonlöpare kommer in mot varvning.

Charlotte var först med och hanterade väskinlämningen för att sen flytta till vätskan efter mål. Ganska lämpligt att hon där som anställd på Göteborg Kretslopp och Vatten där fick servera sina egna produkter. Med ett flitigt bryggande såg hon även till att det fanns kaffe till både löpare och funktionärer. Just kaffe, bullar och mackor efter målgång är något som löparna ofta prisar på Göteborg marathon.

Charlotte har varit medlem i Solvikingarna sen tidigt 90-tal., förutom åren 2011-2013, då Charlotte bodde i Trollhättan.  Exakt år för första medlemskapsåret går inte att få fram, då underlagen från de åren är bristfälliga, men kan vara 1993.

Hon blev också Årets Solviking 1998!

Charlotte vann det av Solvikingarna arrangerade Kålle Marathon i Kållered 1999 på 3:32:06. En annan tid strålande prestation är 1:27:27 från Göteborgsvarvet 2008.

Bland löparmässiga resultat på senare år så så sticker 49:25 från Kraftprovet 2015 ut.

Charlotte tävlar inte så ofta numera och när hon gör det så tävlar hon gör hon det för Trollhättans IF sen hennes år i Trollhättan. I år har hon bara sprungit Kung Björnloppet 10 km i Uppsala tillsammans med sin bror. Fjol blev det också bara Kung Björnloppet och dessutom också en seger i K50 på KM 5 km Terräng.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-10-15 17:19 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-11-27

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: