Veckans Solviking (V44-2018) Emy Thorén

Vinner man en så stor och krävande löpartävling som Finalloppets 19 km, så går det inte att undvika att man uppmärksammas som Veckans Solviking.

Emy Thorén som lite förvånad vann damklassen 19 km på Finalloppet. Det var faktiskt bara andra gången som det har skett att det blivit Solvikingseger under Finalloppets 51 år . 2006 vann Anneli Tholén den långa klassen. Det ska noteras att på den tiden, så var 10 km den mest prestigefylllda distansen för damer och där var konkurensen hårdare.

Årets tvåa på 19 km Sofia Törnqvist SOK Lidingö kan benämnas elitorienterare, så Emy hade hårt motstånd i årets Finallopp.

På bilden syns vandringspokalen som Emy inte får behålla, men segerpremien på 4000 får hon dock behålla. Då var kanske den oväntade dopingkontrollen, värd besväret. Och nej det varen plastbehållare och inte segerbucklan som användes vid dopingtestet.

Emy Thorén har varit medlem i Solvikingarna sen december 2017. Hon är inte bara ny som medlem, hon är också en av Solvikingarnas yngsta medlemmar. Det är bara 5 kvinnliga medlemmar som är yngre.  Vi behöver fler som Emy om den årliga förgubbningen i föreningen kan motverkas.

Främsta löparmeriten innan detta var  segern i somras på Välliste runt med 13,5 km i fjällterrräng med hela 550 höjdmeter att bestiga. Annars så var hon också redan som 19-åring på andra plats på Vårtävlingarna 16 km redan 2014.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-11-06 01:36 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-11-13

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: