Veckans Solviking (V45-2018) Bengt-Inge Larsson

För att bli Veckans Solviking behöver man inte springa ett marathon eller att vinna något lopp, ibland räcker det att fylla i sina uppgifter på hemsidan om att man vill vara funktionär, och det vad var Bengt-Inge gjorde denna veckan som var. Årets sista veckor är det ett gott tips att sätta upp dig för Sylvesterloppet för den som aspirerar på att bli Veckans Solviking.

Denna vecka uppmärksammar vi de medlemmar som finns på listan över funktionärer till Sylvesterloppet på nyårsafton. Det är många som är uppsatta, en hel del saknas fortfarande. Jag har valt ut en medlem och det är Bengt-Inge Larsson som beslutat att ägna några av årets sista timmar åt att vara funktionär på Sylvesterloppet, med många andra Solvikingar.

Bilden på Bengt-Inge här ovan har jag norpat från hans Facebooksida och är från tävlingen GBG Swimrun i Lindome i september.

Bengt-Inge är nu inne på sitt tjugonde år i Solvikingarna och blev medlem 1998. Han var under många år web-master på hemsidan och var med då hemsidan i dess moderna form skapades. Han har också under ett antal år ansvarat för registreringen av medlemsresultat fram till år 2011 tills undertecknad fick det hästjobbet.

Bengt-Inge är inte bara en löpare han har tävlat i det mesta och framför allt triathlon och numera också swimrun. När det gäller triathlon så har han fullföljt två Ironmantävlingar. Andra kraftprov är en genomförd Cykelvasa 90 km och ett Vasalopp i Öppet spår.  

När det kommer till löpning, så gjorde han Stockholm marathon 1998 på 4:18:46. I mer modern tid är 1:57:34 på Göteborgsvarvet 2011 riktigt hyggligt.

Om vi ser på 2018, så är det 14 olika tävlingar för den flitige Bengt-Inge. Det är 6 swimrun, 2 triathlon, 5 löpartävlingar och ett fjällopp med 2000 höjdmeter.

 

Veckans Solviking är tänkt att vara att sätt att uppmärksamma olika medlemmar i Solvikingarna och där medlemmen gjort något under föregående vecka som kan vara värt att uppmärksamma. Det kan vara ett lopp man sprungit eller att man ha varit funktionär eller har satt upp sig som funktionär. Det kan också varit något annat man gjort för föreningen som att vara tränare eller ha suttit i styrelsen eller något annan Solvikingrelaterat. Urvalet gör av undertecknad, men tips kommer ibland också in. Publicering sker vanligtvis sent måndag kväll.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-11-13 03:05 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-11-20

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: