Veckans Solviking (V46-2018) Bo Levinsson

Liksom föregående vecka hittades den som uppmärksammas denna vecka bland de som under föregående vecka satt upp sig att för att vara funktionärer på Sylvesterloppet på nyårsafton.

Det behövs fortfarande drygt 75 funktionärer till Sylvesterloppet. En av dem som ska tillbringa ett par timmar med andra Solvikingar och minst 1500 glada löpare är Bo Levisson. Han har även i år varit funktionär på Göteborg Marathon där han fick flaggvakta på Margretebergsgatan vid infarten mot grusvägen in mot Slottsskogsvallen.  Bo är inte bara funktionär, så sent som i helgen sprang han också Orust Night Trail över 8,5 km i Henån. En tävlingsform där du springer i mörker med pannlampa och banan markeras med reflexer.  Det handlar oftast om löpning i obanad terräng eller på stiglöpning, där det gäller att se var man sätter sina fötter.

Åter till Bo, som har varit medlem i Solvikingarna sen 2009 och går nu snart  in på sitt tionde år i den orangea horden. I år han kunnat tävla fitigt och har sprungit 5 tävlingar i år, till en en tävling i mountainbike. För utan att  springa, och  cykla och så kör han även triathlon.  Där han gjort en halv Ironman. Främsta tiden som löpare för Solvikingarna är 1:45:09 på Göteborgsvarvet. Jag noterar även en KM-seger i 10 km terräng 2010 då 48:58 på Skatåsmilen räckte för att vinna M55.

Bilden ovan har jag hämtat från Göteborg Marathon 2012, där man för en gång skull finner Bo på bild utan de solglasögon han ofta springer i.

 


Kategori: Kronika Inlagd 2018-11-20 06:07 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-11-27

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: