Vintercupen 3 ersätter träningen på torsdag 28 mar

I morgon är det Vintercupen 3! Träningstävlingen där du ska springa så långt du kan på 40 minuter, ersätter vår vanliga träning. Samling kl 18.00. Start efter gemensam uppvärmning.

Formerna för tävlingen ändras lite mot förra gången cupen hölls. Den kommer nu att bygga på egen mätning av den sträcka man springer. Vidare springer vi bara 40 minuter. Det går alldeles utmärkt att springa i sitt vanliga tempo och bara springa en enstaka deltävling.

När du kommer till träningen på torsdag så anmäler du dig till Tommy Bäckström så noterar han att du deltar. Vi börjar med en gemensam uppvärmning som består i att springa tävlingsbanan så den är känd. 

Banan består av två slingor och en anslutning. En längre slinga på 2420 meter (nya vintercupbanan) och en kortare på 311 meter. Anslutningen är på 33 meter. Fram till det är ca 10 minuter kvar på tävlingen är den långa slingan öppen. Därefter leds de tävlande in på den kortare slingan som består av grusvägen runt gräsplanen vid de gamla barackerna. Den lilla slingan kommer att ha markeringar var 25:e meter för att underlätta längdmätningen du gör själv. I det protokoll Tommy håller i får du sedan själv notera totalsträckan, men av kontrollskäl också hur många varv du sprungit på den långa respektive korta slingan. 

Sista tävling i cupen är den  28 mars. . 

Tommy Bäckström. Johanna Berntsson och Anders Bogelius håller i trådarna och kan svara på frågor.


Kategori: Artikel Inlagd 2019-01-15 21:38 av Anders Bogelius Uppdaterad 2019-03-28

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: