DM 10000 meter för Göteborg 1 maj 2019

Ännu en gång har Solvikingarna åtagit sig att arrangera DM 10000 meter för Göteborg på Slottsskogsvallen och även i år så äger detta rum på första maj. Denna tävling kommer även att fungera som klubbmästerskap för Solvikingarna.

Solvikingarna arrangerar precis som i fjol DM 10000 meter på Slottsskogsvallen på första maj.  Vi gör detta på uppdrag av Göteborgs friidrottsförbund. Som alla DM-tävlingar i Göteborg är tävlingen kostnadsfri för alla deltagare. Notera att du bör ordna en egen varvräknare för att kunna springa.  Vi som arrangörer inte kommer att ha varvräknare till alla löpare i alla heat!

Här finns tävlingsinformationen och anmälningsfunktionen.

Startlista sorterad på uppgiven seedningstid.

Anmälan är öppen och alla som vill får anmäla sig oavsett om du springer för en klubb eller inte.

Det blir DM-medaljer till de tre snabbaste männen och de tre snabbaste kvinnorna, dock krävs det att du tävlar för en GFIF-klubb för att få medalj.

Detta Distriktsmästerskap kommer också att gälla som klubbmästerskap för Solvikingarna.

Heaten kommer att vara mixade med både män och kvinnor och heatplacering kommer att baserad på seedningstid som anges vid anmälan alternativt en bedömning gjord av anmälningsansvarig. Allt för att se till att löparna i varje heat ska vara så jämngoda som möjligt för att minimera antalet varvningar. Heatet med de minst snabba löparna startar först, sen kommer det allt snabbare heat, för att till sist avsluta med ett mycket snabbt heat.

Detta är förmodligen årets första 10000-meters lopp i Sverige och för den som är snabb över 25 varv, så finns goda möjligheter att hamna på A Lennart Juhlins årsbästalista på friidrott.se på distansen för 2019.

Det kommer att bli 4-6 heat, allt beroende på hur många som anmäler sig. 2017 blev det 5 heat och 2018 räckte det med 4 heat.  Så det är svårt att säga när det första heatet kommer att starta, det sista och snabbaste heatet kommer att starta strax före 16:00, då Slottsskogsvallen låses 17:00. Heatindelning med starttider och ett varvräknarschema, där det står vilken varvräknare som räknar varv för vilken löpare, kommer efter att anmälan stänger 27/4.

 

Frågor med mera kan göras till Stefan van den Berg, anmälningsansvarig kalender@solvikingarna.se 031-250660


Kategori: VaraTavlingar Inlagd 2019-02-10 12:47 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-04-28

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: