Veteran-SM-guld på halvmara för Sava och Bibbi

Årets första riktiga tävlingshelg bjöd på flera fina prestationer av Solvikingar. Mest glänsande prestationerna gjorde de Solvikingar som begett sig till Skövde för att springa Veteran-SM i halvmarathon som i år ägde rum i samband med Skövdeloppet.

Det blev alltså ett guld för Sava Iancovici klass M45 på Veteran-SM i halvmaraton, men det krävdes också att han gick under sitt personliga rekord på distansen för att segra på 1:17:20 och det skedde i ett småblåsigt men soligt väder och på en inte helt platt bana. Gamla perset kom på Göteborg halvmarathon 2016 och var på 1:17:43. Savas maxlöp innebar att han var 27 sekunder före klasstvåan Max Lundberg i mål. Kul nog kommer Max från Lund liksom Sava och de har gjort många träningsmil ihop.

Bilden ovan på Sava vid 2 km jag lånat med tillstånd från IFK Skövde Friidrott och deras fotograf Erik Doverholm.

Läs gärna Savas egen träningsrapport.

Även Bibbi Lind fick sitt väntade Veteran-SM-guld i klass K75. Bibbi var ensam löpare i sin klass, och hennes tid 1:56:11. Detta hennes första mästerskapslopp i K75 innebar också svenskt veteranrekord på halvmaraton K75. Det gamla rekordet var 2:03:30 och innehades av Birgitta Jansson Storåsadlens LK sen 2017.

Fler vinnande Solvikingar fanns det denna helg. Isak Eriksson och Emy Thorén åkte till Uddevalla och sprang Herrestads Fjällmarathon och segrade på 23 km i både herr- och damklass. För övrigt nytt banrekord för Isak.

I det mer när belägna Skatås sprangs det också i Premiärloppet. Ett flertal Solvikingar vann sina klasser på 10 km . Linnea Larsson vann klass K (femma totalt). Katja Leibe Bergstedt, vann K55, Markus Wikström vann  M45, Svante Lundgren vann M50 och Lars Swansson vann M55.

Notera även att Andreas Magnusson sprang 60 km på Österlen Spring Trail och du trodde Skåne var platt så innebar det 1450 höjdmeter. I år  räckte det inte till seger som i fjol utan bara till plats 5.

Totalt var det 8 olika tävlingar med Solvikingresultat och då finns det ändå några till där jag inte har gått igenom resultaten.

 


Kategori: Medlemsresultat Inlagd 2019-04-14 16:49 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-04-24

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: