Vårtävlingarna 8 km 2015

I ett något kylslaget väder genomfördes den första av två Vårtävlingar. Snabbast på den 7777 meter långa Grusåttan var Charlotta Fougberg, Ullevi FK, och Yared Admasu, Hälle IF. Ungdomarna hade i år en ny bana och där var Nora Böke, Alingsås Triathlonklubb och Jonathan McAvey, Mölnlycke IF, snabbast.

Det var en kylslagen lördagsförmiddag när 260 löpare ställde sig på startlinjen för att springa 3,1 km (ungdomarna) eller 8 km. Det var inte långt från fjolårets deltagarrekord.

Charlotta Fougberg, Ullevi FK, tog en överlägsen seger när hon putsade sin vinnartid från förra året med över en minut. Hennes tid på 26.13 är nytt tävlingsrekord för damer. Bland herrarna tog Yared Admasu, Hälle IF, en säker seger på tiden 24.03.

Startfältet bland ungdomarna var inte så stort då tävlingen krockade med Götalandsmästerskapen. Det hindrade dock inte Nora Böke, Alingsås Triathlonklubb och Jonathan McAvey, Mölnlycke IF, att göra bra lopp när de segrade på den ny banan för ungdomar. Den tidigare vändpunktsbanan var i år ändrad till en runda runt Härlanda Tjärn.

Trots det kyliga värdet var det flera som satsade på en klädsel bestående av linne och shorts, ett säkert vårtecken.

Se resultaten från Vårtävlingarna 8km 2015. Hittar ni några oklarheter i resultatlistan så kontakta oss på resultat@solvikingarna.se.

Se filmklipp från loppet.

Välkomna tillbaka nästa vecka när det är 16 eller 32 km som står på programmet.


Kategori: Vartavlingarna Inlagd 2015-03-14 20:27:00 av Stefan Litzén Uppdaterad 2015-04-28