Fyra snabba: Carl Johan

I vår nya artikelserie "fyra snabba" frågar vi ut några anmälda löpare inför deras deltagande i Göteborg Marathon. Först ut är Carl Johan.

Hur gick du först veta om Göteborg Marathon?
Jag har sprungit tävlingen en gång tidigare 2011. Kom inte ihåg hur jag hittade den då, men det var via internet någonstans.

Varför har du valt att springa just detta loppet?
Det var dags att springa ett "vanligt" marathon igen i år för att se ifall jag kunde slå min bästa tid från 2011 (enda gången jag sprungit ett asfaltsmarathon, enbart) när jag sist sprang. Göteborg Marathon ligger nära och bra och kostar inga stora summor så det är bra på alla vis.

Vad har du för mål med loppet?
Egentligen var det att springa på 3:07 för att ev kunna komma in i led 1 på varvet, men jag är väldigt dåligt förberedd så jag får försöka ha det trevligt och hoppas att jag går under 3:30

Hur ser träningen ut inför loppet (och har sett ut)?
Egentligen tränar jag triathlon och efter Göteborgsvarvet och Borås Ultramarathon så skiftade jag fokus från längre löpning till kortare och hårdare löpning och mer fokus på triathlon. Så jag insåg för någon vecka sedan att jag inte sprungit ett långpass över 2 timmar sedan Ultramaran 30 maj, förrän denna helgen nu. Så flåset finns där men uthålligheten är det väl sådär med.

Stort tack och lycka till den 10 oktober.

 

 


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2015-09-23 08:00:00 av Jonas Boman Uppdaterad 2015-09-21