Göteborg marathon 2017 genomfört

322 löpare fullföljde maraton och 338 fullföljde halvmaraton Till det så var det 8 stycken stafettlag med 4 löpare i varje som också sprang maraton. Bilden ovan visar dampallen maraton med från vänster Marina Stoltz, Karin Schön och Therese Falk.

2017 års  Göteborg Marathon genomfördes i tidvis solsken och med en behaglig temperatur på 14½ grader, vilket medförde att  de flesta löparna sprang barbenta och  i linne även fast vi är mitt inne i oktober. Det blåste upp mot 6 m/s men vinden var inte alltför besvärlig då den kom från  västsydväst och stora delar av banan ligger i lä. Men ändå var det många av de snabbare löparna som upplevde motvinden som besvärlig på vägen ut mo Amundön. Det varfraför allt maratonlöparna på sitt andra runda ut som hade det tungt där.

Totalsegrade bland män marathon gjorde Anton Gustafsson Sävedalens AIK på 2:32:41. Vilket är personligt rekord på distansen på  över 11 minuter.. På damsidan var den den 30 år äldre löparlegendaren Karin Schön från IF Kville som totalsegrade på 3:03:04,  vilket för övrigt är ett nytt svenskt rekord i K55 maraton. Ett rekord som för övrigt Karin snyter från en annan löparlegend , nämligen Evy Palm.

När det gällde halva distansen så var det den i 19 km sololöpande trettioårige Solvikingen Olle Dahlberg som var snabbast med 1:12:26 . På damernas halvmara så var det Annelie Johansson Hälle IF som var minst lika överlägsen med sina  1:20:39

De preliminära resultaten finner du här. Notera att det är nettotider i samtliga klasser utom tävlingsklass marathon, där redovisasas bruttotider.

Synpunkter på resultat eller felaktigheter rapporteras till resultat@solvikingarna.se

Göteborg marathon gällde också som Veteran-SM i marathon. Alla medaljörer har fått sina medaljer och  priser och en särskild sammanställning av VSM kommer att redovisas på hemsidan så fort den är klar.

Göteborg Marathon gällde också som distriktsmästerskap för seniorer och veteraner i Göterborg. Segrarna får DM-plaketter ockh dessa kommer att sändas ut till segrarnas klubbar under närmsta veckoena.


Glömde du kvar något på Slotttsskogsvallen kan du kontakta Solvikingarnas kansli kansli@solvikingarna.se


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2017-10-14 23:18:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2017-10-24