Göteborg Marathon 13 oktober, anmälan är öppen

Andra lördagen i oktober så kommer löparna att lämna Slottsskogsvallen för att ge sig och springa på den raka och flacka Säröbanan. Det är ett bra tillfälle för att göra en bra tid på halvmara eller mara eller bara njuta av långlöpning utan trängsel eller sommarvärme.

Direktänk till tävlingsinfo

Direktlänk till anmälan

Direktlänk till startlista

Direktlänk till Facebooksidan

Göteborg Marathon är Sveriges femte största maratonlopp när det gäller antalet deltagare, och hade i fjol 323 fullföljande maralöpare. På halvmaran var det 342 löpare som fullföljde.

Göteborg Marathon löps tillallra  största delen på den nedlagda järnvägen Säröbanans banvall och är flack och har få tvära kurvor. Banan är en vändpunktsbana där den sydligaste delen sträcker sig längs havet. Så maratonlöparna springer från Slottsskogsvallen till havet och tillbaka två gånger, medan halvmaralöparna gör den turen bara en gång.

Det är fortfarande inte bestämt om det blir någon Marathonstafett med 4 deltagare per lag 2018.

För den som vill sätta ett personligt rekord på halvmarathon så är den banan upppskattningsvis 3 minuter snabbare än Göteborgsvarvet och risken för överhettning är obefintlig.

På bilden från 2017 års lopp ovan , där det framgår hur löparna möts längs banan, syns i förgrunden Magnus Bergh och Lotta Mörck. Den förstnämnde blev svensk mästare i marathon 1975.


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2018-02-10 22:43:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-02-10