Vårtävling 8km 2020

Datum (d/m)
14/3
Plats
Skatås
Start
11:00 Vid Grusåttans start (Skålmekärrsvägen)
Tävlingscentrum
Solvikingarnas stuga (adress Terränglöparen 13 i Skatås) för nummerlappar, efteranmälan,omklädning och toaletter..
Baninformation
Grus-8:an i Skatås ett varv (kontrollmätt till 7 777 meter). En mestadels flack bred grusväg, dock det finns två kortare asfaltpartier, totalt 150meter. Det finns tre jobbiga uppförsbackar på banan var och en av dessa har en stigning på 15-18 meter. Total stigning är 60 meter. Det finns risk för att underlaget kan vara snö eller väl grusad is, då vårvädret då och då visar sig vara vinter i Göteborg
Anmälningsavgift
Föranmälningsavgiften är bara 100 kr. Betala avgiften med kort eller Swish i anmälningsflödet här på webben.
Nummerlappar
Delas ut utanför Solvikingarnas stuga i Skatås (Terränglöparen 13 (400 meter från start) ) från 09:00 tills strax innan start.
Omklädning
I mån av plats erbjuder vi dusch och omklädning (gemensam bastu med lagom stor handduk på) i Solvikingarnas klubbstuga (Terränglöparen 13) 400 meter från start. Det finns möjlighet att lämna in väsrdesaker eller nyttja ett antal låsbara småskåp.
Anmälan
Anmäl dig genom att klicka på fliken, Anmälan ovan, fram till och med 11 mars. Har du glömt din inloggning så använd då funktionen Glömt Lösenord. Notera att om du har anmält dig till någon av Solvikingarnas tävlingar de senaste 20 åren, så har vi sparat alla dina uppgifter. Byte av löpare medges mot en avgift på 50 kr. Gör detta så tidigt som möjligt (mejla kansliet) , och vänta helst inte till sista dagen att göra detta. Det går att göra i efteranmälan men räkna med väntetid.
Vätska
Finns efter målgång 30 meter efter mållinjen. Det finns ingen vätska längs banan.
Sista anmälningsdag
2020-03-11
Efteranmälan
Mot en avgift av 150 kr i Solvikingarnas stuga (Terränglöparen 13) från 09:00 och fram till strax före start. Var gärna ute i god tid, då vi har svårt att hinna med om alla kommer sent.
Resultat
Preliminära tider (brutto) spikas upp vid målet, sen kommer givetvis resultaten så snart de är klara (nettotider) i sin helhet på Solvikingarnas hemsida.
Priser
Priser till de tre främsta i samtliga klasser. Pris dessutom till de sammanlagt tre främsta löparna på 8 km och 16 km delas ut efter Vårtävlingarna 16/32 km den 21 mars. Prisutdelningen avhålls i nära anslutning i målområdet, så snart som möjligt efter att de tre främsta i respektive klass har kommit i mål. Märk att det är placering i mål som gäller och inte tid som avgör. Det är inga medaljer som delas ut i Vårtävlingarna.
Allmän information
Solvikingarnas kansli: 031-21 15 89 (sporadiskt bemannat) eller hellre kansli@solvikingarna.se. Läs även fullständiga anmälningsvillkor här på anmälningssidan. http://www.solvikingarna.se/Tavlingar/Villkor.aspx
Upplysningar
Tävlingen har central sanktion från SFIF och tidtagning sker med chipp på nummerlappen. Det finns ingen maxtid eller minimiålder på Vårtävlingarna 8 km. Motionsspåret är inte avstängt så det det förekommer andra löpare och cyklister ute på banan, Våra förcyklister och banfunktionärer försöker hålla så fritt för tävlingslöparna som vi kan.
Klubbmästerskap
Nej
Noggrannhet i resultat
Hela sekunder

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K8 km11:0010050
M8 km11:0010050

Vårtävling 16/32km 2020

Datum (d/m)
21/3
Plats
Skatås
Start
Vid Grusåttans start (Skålmekärrsvägen) 10:10 för 32 km och start 11:00 för 16 km.
Tävlingscentrum
Solvikingarnas stuga (adress Terränglöparen 13 i Skatås) för nummerlappar, efteranmälan, toaletter och omklädning.
Baninformation
Grusåttan i Skatås två eller fyra varv beroende på sträcka. Ett varv på Grusåttan är kontrollmätt till 7 777 meter, så loppet över två varv är i själva verket 15,55 km. Loppet över 4 varv startar med en extraslinga för att bli cirka 32 km (ej kontrollmätt exakt, men kommer eventuellt att göras före loppet om väglaget blir det rätta. Det finns tre jobbiga uppförsbackar på varje varv, var och en av dessa har en stigning på 15-18 meter. Total stigning är 60 meter per varv. Det finns risk för att underlaget kan vara snö eller väl grusad is, då vårvädret då och då visar sig vara vinter i Göteborg.
Anmälningsavgift
Föranmälningsavgiften är bara 100 kr. Betala avgiften med kort eller Swish i anmälningsflödet här på webben.
Nummerlappar
Delas ut utanför Solvikingarnas stuga i Skatås (Terränglöparen 13 (400 meter från start)) från 08:00 tills strax innan start.
Omklädning
I mån av plats erbjuder vi dusch och omklädning (gemensam bastu med lagom stor handduk på) i Solvikingarnas klubbstuga (Terränglöparen 13) 400 meter från start. Det finns möjlighet att förvara värdesaker i Solvikingarnas klubbstuga under tävlingen.
Anmälan
Anmäl dig genom att klicka på fliken Anmälan ovan (fram till och med 18 mars) Har du glömt din inloggning så använd då funktionen Glömt Lösenord (förutsett att du har kvar den mejladress du använde senast). Notera att om du har anmält dig till någon av Solvikingarnas tävlingar de senaste 20 åren, så har vi sparat alla dina uppgifter. Byte av löpare medges mot en avgift på 50 kr. Gör detta så tidigt som möjligt (mejla kansliet) , och vänta helst inte till sista dagen att göra detta. Det går att göra i efteranmälan men räkna med väntetid.
Vätska
Serveras efter cirka 4 km på varje varv (i slutet av Flygrakan) samt vid varvning/mål.
Sista anmälningsdag
2020-03-18
Efteranmälan
Mot en avgift av 150 kr i Solvikingarnas stuga (Terränglöparen 13) från 08:00 och fram till strax före start. Var gärna ute i god tid, då vi har svårt att hinna med om alla kommer sent.
Resultat
Preliminära tider spikas upp (bruttotider)vid målet, sen kommer givetvis resultaten (nettotider) så snart de är klara i sin helhet på Solvikingarnas hemsida.
Priser
Priser till de tre främsta i samtliga klasser, på båda distanserna. Pris dessutom till de sammanlagt tre främsta löparna på 8 km och 16 km. Prisutdelningen avhålls i nära anslutning i målområdet, så snart som möjligt efter att de tre främsta i respektive klass har kommit i mål. Märk att det är placering i mål som gäller och inte tid som avgör. Inga medaljer delas ut till fullföljande löpare.
Allmän information
Solvikingarnas kansli: 031-21 15 89 (sporadiskt bemannat) eller kansli@solvikingarna.se Se även fullständiga anmälningsvillkor här på anmälningssidan. http://www.solvikingarna.se/Tavlingar/Villkor.aspx
Upplysningar
Maxtid 4 timmar för 32 km och 2 timmar 50 minuter för 16 km
Klubbmästerskap
Nej
Noggrannhet i resultat
Hela sekunder

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K16 km11:0010050
M16 km11:0010050
K32 km10:1010050
M32 km10:1010050