Våren dröjer för Vårtävlingarna

Som ni säkert märker, så är inte vädret särskilt vårlikt, men förberedelserna för tävlingarna pågår. Gällande underlaget på Grusåttan, så kommer det att vara mer svårsprunget än vanligt 10 mars om prognoserna stämmer. Om vädret är riktigt emot oss kan tävlingen komma tvingas ställas in.

Solvikingarna har som mnbition att genomföra Vårtävlingarna 2018. Väderprognoserna ger inget hopp att det kommer att tina så mycket längs banan under kommande vecka.  Löparna bör vara medvetna om att underlaget delvis inte kommer att vara grus utan att det kommer att vara flisad tilltrampad snö och på sina ställen också stenflisstäckt is. Bilden ovan visar hur det kan se ut på ställen som ligger i skugga.  Svaret på frågan om det går att springa med skor utan dubbar, är svaret ja, men att man då bör vara försiktig var man sätter fötterna. Så skor med dubbar rekommenderas.

Om väderprognoserna i slutet av veckan är illavarslande kan tävlingen komma att ställas in. Om det exempelvis väntas regn eller snö kvällen innan loppet, kan det vara så att Grusåttan blir alltför riskabel att tävla på. Tävlingsledningen kommer att ha ett möte torsdag kväll 8 mars och ta ett slutgiltigt beslut, som då givetvis kommer att anslås på hemsidan, samt mejlas ut till de som anmält sig.

Hur det ser ut 17 mars, kan vi fortfarande bara spekulera om, men när värmen och solen kommer så brukar isen försvinna fort på Grusåttan.


Kategori: Vartavlingarna Inlagd 2018-03-01 12:57:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-03-08