Vårtävlingarna 8 km inställd 10 mars, p.g.a. halka

Solvikingarna har inte i modern tid ställt in en löpartävling. Det är beklagligt, men vi som arrangörer vill inte ta risken att någon löpare skadar sig. Nu ser det ut som att det kan komma finnas isfläckar under snö 10 mars och då går det inte att ha tävling.

Vårtävlingarna 8 km 10 mars i Skatås inställt på grund av halka.

Solvikingarna har inte i modern tid ställt in en löpartävling. Det är beklagligt, men vi som arrangörer vill inte ta risken att någon löpare skadar sig.

Väderprognoserna fram till tävlingen talar om snöfall och regn samt både plus och minusgrader fram till lördag. Detta gör att det sannolikt kommer att bli än isigare underlag än det redan är, och vi som arrangörer finner det allt för riskabelt att släppa ut löpare i branta nedförsbackar, där det kan finnas isfläckar dolda under snö. Se bild ovan tagen onsdag eftermiddag.

Park & Naturförvaltningens plogning och flisning kommer inte att vara  tillräckligt effektiv för att erbjuda ett tillräckligt säkert underlag för en löpartävling på Grusåttan lördag.

Vi kommer att inleda återbetalning startavgifter sista veckan i mars.

Vill någon byta från det inställda 8 km till 16km eller 32km lördag 17 mars går det givetvis bra utan extra kostnad.

Det är dessvärre inte möjligt att byta till ett nytt datum för 8 km  med så här kort varsel då det krävs både tillstånd från Friidrottsförbundet liksom Polisen.

Gällande Vårtävlingarna 16km/32km 17 mars, så ser väderprognoserna bra ut och vi räknar med att ha löpbart underlag för denna tävling.

 

Tävlingsledare för Vårtävlingarna

Stefan van den Berg

kalender@solvikingarna.se

 

 


Kategori: Vartavlingarna Inlagd 2018-03-08 07:14:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-03-10