Midnattsloppet 26 augusti behöver fler flaggvakter

Du behövs till Midnattsloppet lördag kväll 26 augusti, som flaggvakt eller transportör.

Midnattsloppet närmar sig med stormsteg och fortfarande saknas det ett femtiotal funktionärer som flaggvakter och transportörer av koner, trafikrör och staket.

Av de löpartävlingar som Solvikingarna arrangerar så är Midnattsloppet är det mest krävande och mest roliga loppet, det gäller både för löpare och funktionärer. Det är fascinerande att skåda den långa orm av löpare, i år är den löparormen aprikosfärgad, som flyter fram i augustimörkret.

Anmäl er som funktionärer här

Har du frågor om att vara funktionär på Midnattsloppet, så kan de ställas till Stefan van den Berg kalender@solvikingarna.se eller Heleen Fring event@solvikingarna.se

Och har ni någon kompis eller annan person över 18 år som kan tänka sig spendera en augustikväll med en flagga i handen, med innen annan belöning än en snygg t-tröja,  så går det att höra av sig till kalender@solvikingarna.se. Hör också av er om ni har glömt att skriva in tröjstorlek vid funktionärsanmälan.

Solvikingarna ansvarar i år igen tillsammans med IF Kville för banan. Var klubb ska ha drygt 110 funktionärer för att loppet ska bli av.

Arbetet med att tilldela funktionärer till bandelarna pågår. Och ni som är uppsatta kommer att få information om var ni ska vara så snart som det är möjligt. Lista över funktionärer finns att se här.

Det är några förändringar när det gäller årets bana. Se karta ovan för preliminär bana.  Start och mål är som i fjol på Slottsskogsvallen. Det som i fjol var Bandel 3 runt Mariaplan är borta, löparna springer Slottsskogsgatan - Vänmötet - Ekedalsgatan. Med  Bandel 3 försvann också Årets Solviking 2016 Bengt Åke Andersson som bandelschef. Så efter Bandel 1 och Bandel 2 följer Bandel 4.  Men det är fortfarande 8 bandelar, slutet av fjolårets bandel 8, från efter Plikta och in i mål heter nu Bandel 9

I övrigt är banan rätt lik fjolårets bana däremot blir det också små förändringar på hur löparna springer mellan Såggatan och Bangatan. Tyvärr är inte banan för 2017 helt fastställd än, men arbete med det pågår.

Det är Häst-EM-tävlingar i Slottsskogen på eftermiddagen men den tävlingen är klar innan Midnattsloppet startar, dock hinner man inte ta bort gruset man har lagt ut på Björngårdsvägen, så där blir det att springa på grus för löparna.

Det är för övrigt 5 Solvikingar som är anmälda för att springa loppet.


Kategori: Artikel Inlagd 2017-07-31 17:16 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2017-08-16

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: