Tränargruppen

Tränargruppen är permanent arbetsgrupp som består av totalt 14 tränare. Det är vi som svarar för att genomföra klubbens träningspass  måndag, tisdag, torsdag, lördag och söndag. Därutöver ordnar vi två träningsläger per år samt minst tre långpass på andra ställen än i Skatås. 

Vid sidan av den egentliga tränargruppen finns det också några medlemmar som gör en stor insats genom att hjälpa till att leda vissa pass under veckan. Det är Marcus Morin och Sava som håller i den s,k, sub 4 gruppen på tordagar, dvs veckans distanspass för klubbens snabbaste löpare. Vidare är det Daniel Pintaric som håller i ett särskilt trailpass varje torsdag,.    

Vi lägger stor vikt vid att ha välutbildade tränare. Förbundet har lagt om sin utbildning och våra tränare kommer nu med start 2017 att gå igenom först en utbildning till certifierad löpledare och därefter en utbildning till certifierad löptränare. Många av tränare har redan förbundets tidigare steg 1 och 2 utbildningar i bagaget. Några gånger per år försöker vi också ta in externa tränare och/eller föredraghållare som kan tillföra ny kunskap och inspiration. 

Under 2018 har vi fördelat ansvaret i gruppen enligt nedan. 

Samordnare och huvudansvariga: Lisa Persson och Anders Bogelius 
- Budget
- Schemaläggning och bemanning av träningspass
- Tränarmöten
- Utbildningsfrågor
- Rapportering till styrelsen

Träningsprogram: Anders Bogelius och Jonas Carlsson

Om du vill skriva till tränargruppen så når du oss på mailadress coach@solvikingarna.se.