Våra tävlingar

Solvikingarna arrangerar varje år flera tävlingar, både mindre tävlingar mest avsedda för sina medlemmar och större tävlingar öppna för allmänheten.

De tre största tävlingarna är:

Göteborg marathon med halvmarathon

Göteborg Marathon (vilket också är DM för Göteborg) och halvmarathon arrangeras varje oktober. Start och mål på Slottsskogsvallen.

Sylvesterloppet

På nyårsafton, med start klockan 12:00, erbjuds den bästa starten på nyårsfirandet och det kommande året: ett flackt millopp mitt i centrala Göteborg. Tävlingen brukar bli lite av en folkfest för både löpare och publik.

 

Vårtävlingarna 8 km

Årets första vårtecken: Ett varv runt Göteborgs mest välkända motionsspår, Grusåttan i Skatås. Många löpare gör säsongspremiär på denna tävling i mars där underlaget kan vara grusad snö, om vintern varit hård.

Vårtävlingarna 16/32 km

Årets andra vårtecken: Två eller fyra varv runt Grusåttan i Skatås, du väljer själv. Veckan efter Vårtävling 8 km, går det att testa formen för halvmara eller mara.

Klubbmästerskap

Solvikingarna arrangerar fyra officiella och två inofficiella klubbmästerskap varje år, där även andra än medlemmar är välkomna att delta. Dessa klubbmästerskap äger rum på torsdagskvällar förutom Back-KM och Moss-KM som äger rum på onsdagskvällar.

KM terräng  5 km (Skatås), i april
KM medeldistans bana, oftast 1000 m  (Slottsskogsvallen)  i maj
KM långdistans bana 10 000 m  (Slottsskogsvallen) oftast 1 maj på Slottsskogsvallen.
Inofficiella Moss-KM (Ugglemossen nära Öjersjö) i slutet av juli
Inofficiella Back-KM (Ramberget) i början av augusti
KM terräng 10 km (Skatås) i september, oftast nio dagar före Lidingöloppet

För medlemmar ingår i KM även i halvmaraton samt maraton, där den bästa tiden under valfritt lopp på distansen under året räknas. Dessutom finns ett KM 5000 meter bana som äger rum  i samband med den av Lerum Friidrott anordnade  tävlingen En Midsommarnattsdröm i Stenkullen i juni.

Grand Prix

Grand Prix är en intern poängtävling för Solvikingar där både löparinsatser och insatser för klubben som funktionär och inom förtroendeuppdrag räknas.

Solvikingarnas Tävlingskalender

Solvikingarnas Tävlingskalender är en lista över mestadels löpartävlingar som medlemmar brukar delta i eller tros delta i. Tävlingskalendern har som ambition att vara heltäckande för löpartävlingar avseende Västra Götaland och Halland på sträckor över 5 km.  När det gäller övriga landet och världen så gäller kriteriet, att ska finnas skäl att tro att tävlingen skulle kunna  ha deltagande av Solvikingar eller av någon annan anledning är intressant  enligt Solvikingarnas Kalenderredaktör. Tävlingkalenderredaktören kan nås på kalender@solvikingarna.se