Midnattsloppet 2017 - Stort tack

I lördags gick det 10e Midnattsloppet i Göteborg med Solvikingarna som en av arrangörerna. Stort tack till alla som ställde upp som funktionär denna minst sagt blöta kväll.

Vädret under dagen var ganska angenämt för alla som jobbade med förberedelserna inför loppet på kvällen och prognosen från yr.no såg helt ok ut. Vädret visade dock att det inte bryr sig det minsta om vad prognosen säger.

Det var 9446 anmälda löpare och närmare 7000 som startade mellan klockan 21:30 och 21:59 i ett behagligt löparväder. (Jag saknar siffra på exakt antal startande i nuläget). Strax efter sista starten började det droppa från himlen och strax därefter var det ett ordentligt ihållande regn resten av loppet tills alla hade gått i mål.

Det var ca 225 funktionärer från Solvikingarna och IF Kville som jobbade på kvällen för att säkerställa att banan med kringfunktioner skulle fungera. Det handlar om flaggvakter, flaggchefer, bandelschefer, cyklister och transport.

Alla funktionärer som jag träffade under loppet visade ett stort engagemang under hela loppet trots vädret.

Transporten var som vanligt sist ut och de rapporterade att de sista konerna var tillbaka vid Slottsskogsvallen klockan 2 på natten.

 

Den feedback vi fick från polisen och övriga myndigheter direkt efter loppet var mycket positiv och de var väldigt nöjda med allas insats under loppet.

 

Resultat från loppet >>>

Bilder från loppet >>>

Resultat för de Solvikingar som sprang  >>>

 

Nästa Midnattslopp i Göteborg går den 25 augusti 2018 vilket förhoppningsvis inte krockar med Vasastafetten.

 

Stort tack till alla som hjälpt till med årets Midnattslopp. Jag hoppas få se er nästa år igen.

//Stefan Litzén
Banchef Midnattsloppet Göteborg


Kategori: Artikel Inlagd 2017-08-28 18:27 av Stefan Litzén Uppdaterad 2017-09-05

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: