Veckans Solviking V26-2018 Marie-Louise Kärrbrink

För att bli Veckans Solviking behöver man inte springa ett marathon eller att vinna något lopp, ibland räcker det att fylla i sina uppgifter på hemsidan att man vill vara funktionär, och det vad var Marie-Louise Kärrbrink gjorde denna vecka, då hon satte upp sig för att vara flaggvakt på Midnattsloppet

Denna vecka uppmärksammas de medlemmar som finns på listan över funktionärer till Midnattsloppet 25 augusti. Det är en hel del som är uppsatta, men många saknas fortfarande. Jag har valt ut en medlem och det är Marie-Louise Kärrbrink som beslutat att ägna en troligen regnig lördagskväll i augusti åt att vara flaggvakt på Midnattsloppet, med  de runt  andra Solvikingar.

Midnattsloppet kommer i år att ha start och mål inne på Ullevi, och med en bana i närheten av Ullevi och i Gårda, blir det i viss mån färre korsningar, där trafik behöver stoppas, å andra sidan är det fortfarande många tusentals löpare som ska ledas rätt och övervakas. För den funktionär som har tröttnat på att stå ute i regn på Midnattsloppet, så kommer det att finnas en handfull flaggvakter som står under tak på årets bana.

Marie-Louise Kärrbrink har varir medlem i Solvikingarna sen hösten 2014. Hennes löparmässigt bästa tid i Solvikingarna är de 1:00:03 hon hade på Göteborgs Jubileumslopp över 10 km i fjol.

Det är ont om bilder på Marie-Louise, men jag har helt fräckt klippt lite i en bild som Hanan har på sitt instagram från när de båda sprang Varvetmilen.

Till sist lite om Veckans Solviking. Veckans Solviking är tänkt att vara att sätt att uppmärksamma olika medlemmar i Solvikingarna och där medlemmen gjort något under föregående vecka som kan vara värt att uppmärksamma. Det kan vara ett lopp man sprungit eller att man ha varit funktionär eller har satt upp sig som funktionär. Det kan också varit något annat man gjort för föreningen som att vara tränare eller ha suttit i styrelsen eller något annan Solvikingrelaterat. Urvalet gör av undertecknad, men tips kommer ibland också in. Publicering sker vanligtvis måndagar. Detta är ett projekt som kommer att drivas åtminstone år 2018 ui.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-07-03 01:27 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-07-10

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: