Håll stilen på Milen på KM 10 km torsdag 20/9

Hösten kommer snart, det går med vindens fart. Spring på Milen, det är mitt förslag.

Torsdagen 20 september är det ingen vanlig Solvikingträning, utan klubbmästerskap 10 km terräng. För en hel del av er är det också sista testet på formen inför Lidingöloppet.  Det är nummerlapp på och full fart till elskåpet som gäller.

Torsdagen 20/9, kl 18:00 går den sista av Solvikingarna arrangerade klubbmästerskapet i  2018 års KM-säsong med 10 km terräng i Skatås. Banan för Solvikingarnas klubbmästerskap terräng 10 km är känd och tuff. Det är ett varv på Milen i Skatås med målgång vid elskåpet utanför Solvikingarnas klubbstuga. Hög fart från start och sen är det bara försöka hålla den farten ända in mot mål. Även de som inte är medlemmar i Solvikingarna är välkomna att delta.

Det är alltså ingen vanlig torsdagsträning denna dag!

Du hittar mer information om KM 10 km här. Du kan anmäla dig direkt här. Om du glömt inloggning, använd glömt lösenord-funktionen. Mer info om våra klubbmästerskap hittar du under tävlingar, klubbmästerskap på hemsidan.

Tävlingsrekorden har  Oscar Carlsson 1991 Apladalens LK 33:12 från 2013 och  Camilla Berggren 1975 Mölndal Outdoor IF 39:27 från 2014.

Anmäl dig på hemsidan innan, även om du är osäker att du kommer, annars är det svårt att hinna med för dem som är funktionärer i efteranmälan. Att du inte kommer gör inget, för vi kör med överblivna nummerlappar från andra tävlingar. Det går att efteranmäla sig ända till att startskottet går, för den som är riktigt sen, men det går inte att alla gör det för då hinner inte den som sitter i efteranmälan med.

Och även om du inte tycker att du har en chans att vinna, så kan ditt deltagande göra att någon annan blir klubbmästare. Det beror på att det måste vara två i en åldersklass för att utse en klubbmästare. Nästan varje år är det också någon som utbrister, vann jag min klass?

Vi har redan de funktionärer vi behöver denna kväll, så du kan inte skylla på det heller.

Vill du engagera dig ännu mer? Gå med i KM-gruppen, som behöver fler aktiva medlemmar, för att genomföra årets alla återstående klubbmästerskap.

KM-tävlingar är kostnadsfria för alla som är medlemmar i Solvikingarna eller har ansökt om medlemsskap eller för den kommer dit för att provträna med oss i Skatås.  Övriga löpare är också välkomna kostadsfritt.

Bilden ovan vsar Katarina von Homeyer efter målgång i fjol.


Kategori: KM Inlagd 2018-08-30 16:30 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-09-20

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: