Veckans Solviking (V40-2018) Isak Eriksson

Isak vann första tävlingen i 2018 års upplaga av Falktouren och det förtjänar att uppmärksammas. Falktouren består av fem traillopp under höst och vinter över 10 km på olika platser i mellersta Halland. Helgen tävling ägde rum i Åkulla som är ett stort skogsområde med mest bokskog, beläget mellan Ullared och Varberg.Tiden blev 39:20 och det var 186 startande.

På bilden ovan, som jag har lånat från Falktouren, så syns Isak i mitten. Det bör nämnas att Isak inte var enda Solviking att stå på pall i Åkulla. Isaks sambo Emy Thorén kom trea på damernas 10 km.

Isak deltog även i Falktourens samtliga deltävlingar i fjol och kom då sammanlagt på fjärde plats. Bästa enskilda placering var då en tredjeplats. Märk att fjolårets tourtrea, tourtvåa och touretta kom på en sjundeplats, tredjeplats, respektive femteplats i helgens tävling.

I år har Isak genomfört en fjällmara i Årefjällen med 2100 höjdmeter och  samt en trailmara i Bocksten utanför Varberg. Till det var han också snabbaste Solviking på KM 5 km terräng, som i år fick arrangeras med två varv på Skatås 2,5 km-spår, då delar av den ordinarie Femman var en iskana.

Isak har varit medlem i Solvikingarna sen i april i fjol.

Tilläggas att Isak i år har hunnit med att vara funktionär på Vårtävlingarna som prisutdelare, samt  varit flaggvakt på både Midnattsloppet och Stafettvarvet.


Kategori: Kronika Inlagd 2018-10-09 02:10 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-10-15

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: