DM 10000 meter 2018

Datum (d/m)
1/5
Plats
Slottsskogsvallen
Start
från 12:00 och fram till 16:00 beroende på heatindelning
Tävlingscentrum
Måltornet på Slottsskogsvallen
Baninformation
10000 meter på Slottsskogsvallens allvädersbanor, vilket innebär hela 25 varv. Det blir eltidtagning. Målgång ska ske på bana 3-8 för att underlätta för tidtagarna. Uppvärmning kan ske på bana 7-8, Passera ej mållinjen under pågående lopp för att inte bryta fotocellen.
Anmälningsavgift
Det kostar inget att springa DM-tävlingar. Däremot bör du ha med dig en person som kan räkna dina varv.. Har du ingen varvräknare vid start så kommer du inte att få en officiell tid. Vill personen räkna andras varv eller om du kan tänka dig räkna varv hör av dig till tävlingsledaren.
Nummerlappar
Delas ut i samband med avprickning. Var i tid. Nummerlappar delas ut vid eller i måltornet Slottsskogsvallen, beroende på väderleken.
Omklädning
I Slottsskogsvallens motionscenter omklädningsrum, Säg till i receptionen att ni skall tävla så släpper de in er. OBS notera att Motionscenter låses 17:00, så du måste vara ute innan dess. Tag med ett lås för att låsa in dina saker.
Anmälan
Aktuell info på http://www.solvikingarna.se/Nyheter/?Id=517&Title=DM-10000-meter-arrangeras-av-Solvikingarna-1-5 Anmälan på hemsidan, senast torsdag 27/4 så vi hinner göra klart heatindelning och nummerlappar. Alla löpare är välkomna att delta. Du behöver inte vara medlem i en förening. OBS! Missa inte fylla förväntad löptid på 10000 meter som seedningstid (på formen 0:33:44) för att underlätta en jämn heatindelning. . Fyller du inte i detta, så uppskattar vi din baserat tid på dina tidigare resultat. Var ärlig om din kapacitet. Tänk på att det är lättare att göra en bra tid i täten på ett på papperet långsammare heat, än att springa ensam i ett snabbare heat, där du hela tiden varvas. Notera även när du anmäler dig och om du glömt lösenordet, sen sist du anmälde dig till en av Solvikingarnas tävlingar, så finns funktionen glömt lösenord (om du har kvar samma e-post sen då), så slipper du fylla i alla uppgifter på nytt. På denna länk visas de anmälda i seedningstidsordning. Tyvärr ligger inte seedningstiden ut publikt, men du kan se vilka som på papperet är snabbare än dig. http://www.solvikingarna.se/Resultat/Arkiv.aspx?Mode=Event&Id=42074&SortOrder=Time&Division=Distance
Vätska
I Slottsskogsvallens södra kurva (47 meter efter varvning) under heatet. Vatten och saft (alternativt sportdryck) finns.
Sista anmälningsdag
27/4
Efteranmälan
Det är ingen avgift för efteranmälan. Där vi försöker få in de som efteranmäler sig i de heat som deras kapacitet passar. Av tidsskäl (Slottsskogsvallen stängs och låses 17::00), så vill vi inte ha för långsamma löpare i ett snabbare heat. Märk väl att det förmodligen finns 27-28 löpare föranmälda i varje heatt och att 30-32 löpare per heat är max vad som funkar. Så det är inte säkert att alla som vill springa kan få plats. Det är nästan ett krav att du som vill efteranmäla dig ändå, har med sig en varvräknare.
Resultat
Samlade könsuppdelade resultat baserade på samtliga heat kommer på Solvikingarna hemsida så snart som möjligt efter tävlingen. Heatuppdaterade resultatlistor enligt SFIF-regelverket kommer någon dag senare redovisas separat på Solvikingarnas hemsida.
Priser
DM-medaljer till de tre snabbaste herrarna och damerna delas ut, direkt efter målgång i sista heatet. För att få DM-medalj måste du tävla för en klubb tillhörig Göteborgs friidrottsförbund. Dessutom bjuds det på lite fika efter löpta 10000 meter. Det blir bulle, banan mm.
Allmän information
Aktuell info på http://www.solvikingarna.se/Nyheter/?Id=517&Title=DM-10000-meter-arrangeras-av-Solvikingarna-1-5 Varvräknare. Du måste ha någon som räknar dina varv och fyller i protokollet. Det är inte svårt, så alla klarar det, men lite koncentration krävs. Så mejla tävlingsledaren om vem ska räkna dina varv innan, så vi kan sätta upp ett varvräknarschema . Ett alternativ är att som springer räknar varv i ett heat före ditt eller efter. Exempel om du springer i sista heatet, så kan du räkna varv åt någon i nästnäst sista heatet. Mejla tävlingsledaren hur du tänkt lösa varvräknandet. Som arrangör kommer vi att ytterst få varvräknare att tillgå. Heatindelning och starttider. Ambitionen är att ha så jämna heat som möjligt med mellan 20 och 32 löpare i varje. Det är blandade heat med både män och kvinnor, allt enligt uppgiven seedningstid. Om det blir så många anmälda som i fjol blir det 5 heat. Det långsammaste heatet går först och det snabbaste går sist. Starttid för sista heatet är mycket preliminärt 15:50 (Slottsskogsvallen låses 17:00). Om det blir 5 heat (fler än 120 föranmlda) skulle det kunna bli så här Heat A start 12:20 (seedade över 45 min), Heat B start 13:30 (seedade 45 min-41 min) ,Heat C starttid 14:20 (seedade 41min-39 min) , Heat D starttid 15:05 (seedade 39 min-35 min) ,Heat E starttid 15:50 (seedade under 35 minuter), Men som sagt allt beror på hur många som föranmäler sig och deras seedningstider. Om det kommer starka önskemål om att någon kvinnlig löpare behöver en kvaltid till ett mästerskap (får inte göras i mixade heat), så kan ett av heaten bestå av bara kvinnor. I alla fall så kommer en heatindelning med starttider samt ett varvräknarschema i ett start-pm när anmälan har stängt 27/4.
Upplysningar
Tävlingsledare Stefan van den Berg kan nås på kalender@solvikingarna.se eller 031-250660
Övrigt
Innan start Innan ditt heat skall starta, så skall du i god tid, bege dig till gräset nära startlinjen, där du och din varvräknare ska hitta varandra, så varvräknaren kan känna igen dig, när starten går. Trångt på banan? Bli varvad? För många kan det tyckas att det blir mycket löpare på banan men erfarenheten visar att det funkar riktigt bra och nästan alla tjänar på detta. Man kommer inte att behöva springa ensam utan det finns många som håller ungefär samma fart. Man springer till vänster och helst ej två och två när man inte måste. De som varvar springer om till höger. De snabbaste löparna är mycket duktiga på att ta hänsyn och anpassa sig bara man inte gör något oförberett. Det har visat sig att de snabbare blir sporrade när man varvar löpare och därför också tjänar på detta system.Tävlingen är också klubbmästerskap för Solvikingarna. En särskild resultatlista för detta klubbmästerskap kommer på Solvikingarnas hemsida. En viss hänsyn att det också är klubbmästerskap kommer att tas vid heatindelningen.
Klubbmästerskap
Ja
Noggrannhet i resultat
Hundradelar

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K10000 m12:00-16:0000
M10000 m12:00-16:0000