Inofficiella Back-KM 2019

Datum (d/m)
7/8
Plats
Ramberget
Start
19:00 8 eller kanske några minuter tidigare) går starten på Gamla Rambergsvägen 38, det är dock samling vid toppen senast 18:30 för nedlöpning till start.
Tävlingscentrum
På Rambergets topp på centrala Hisingen. Infart Panoramavägen. Bommarna upp till Ramberget låses från 18:00 så det blir att gå eller cykla upp. Bilburna får hitta p-plats nedanför berget.
Baninformation
Start vid lyktstolpen Gamla Rambergsvägen 38 (utanför företaget Sting AB) på nedanför Rambergets sydsida. Banlängden är cirka 2,1 km, mestadels uppför, dock finns det tre ställen längs banan där det faktiskt går nedför. Målet är beläget 86 meter över havet. Totalt är det ungefär 90 höjdmeter, som skall klaras av. Löpväg är Gamla Rambergsvägen, cykelbanan längs Herkulesgatan, upp för Rambergsvägen (se upp för bilar). När backen är slut och Rambergsvägen svänger åt väster kan du ta trottoaren. Upp för Panoramavägen och den slingrar sig uppåt länge. Håll höger i korsningen och spring i färdriktningen för bilar. En kort nedförsbacke fortsätt längs parkeringen. Nästan nära toppen svänger du vänster upp till monumentet och målgång. Notera att målgång sker genom att slå handen försiktigt i stenmonumentet på toppen.
Anmälningsavgift
Gratis för alla som vill springa.
Nummerlappar
Utdelas vid Ramberget topp vid monumentet, efter 18:00
Omklädning
Kom omklädd. Två bajamajor finns längs banan vid parkeringen 200 meter innan mål.
Anmälan
Klicka på anmälan här uppe till höger. Föranmäl dig helst innan om du bara funderar på att springa. Om du inte sen kommer så gör det inget.
Vätska
Finns vid målet.
Sista anmälningsdag
2019-08-05
Efteranmälan
På toppen av Ramberget vid monumentet från 18:00
Resultat
Kommer som vanligt på hemsidan då de är klara. Det är manuell tidtagning, så det är lite trixigt att få till resultatfilen.
Priser
Det kan bli något till segrarna om det vill sig väl, i övrigt gäller äran.
Allmän information
Samling senast 18:30 på Rambergets topp för gemensam nedjogg till start och där banan också visas. När vi kommer ned, så finns det tid för lite uppvärmning innan starten går. Vi bjuder på bulle, banan och dricka efter målgång. Loppet går delvis på ej avstängda bilvägar, så vanliga trafikregler och egen försiktighet gäller. Banan är inte markerad med snitslar, men det är svårt att springa fel om du varit med på nedljoggen. Det går inte att parkera på toppen, då Park- & Naturförvaltningen numera bommar igen Ramberget varje kväll redan från 18:00.
Upplysningar
Kalender@solvikingarna.se Eller tävlingsledaren Stefan 0739-681192
Övrigt
Först en uppjogg till nummerlappsutdelning, sen en nedjogg innan start!
Klubbmästerskap
Nej
Noggrannhet i resultat
Hela sekunder

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K2 km19:00 (samling 18:30 på toppen)00
M2 km19:00 (samling 18:30 på toppen)00