DM 10000 meter 2020

Datum (d/m)
1/5
Plats
Slottsskogsvallen
Start
Från runt 13:00 och fram till 16:00 beroende på heatindelning
Tävlingscentrum
Måltornet på Slottsskogsvallen
Baninformation
10000 meter på Slottsskogsvallens allvädersbanor, vilket innebär hela 25 varv. Tidtagning sker elektroniskt. Målgång ska ske på bana 3-8. Heaten är mixade så män och kvinnor springer tillsammans. Farthållning av män för kvinnor är inte tillåten.
Anmälningsavgift
Avgiftsfritt Alla deltagare försätts vara varräknare i närliggande heat, före eller efter. närmare info kommer.
Nummerlappar
Delas ut i samband med avprickning. Du bör hämta nummerlappen senast 15 minuter före heatstart. Beroende på väderleken så sker nummerlappsutdelningen/avprickningen i måltornet Slottsskogsvallen eller precis utanför dess ingång mot löparbanan.
Omklädning
I Slottsskogsvallens motionscenter omklädningsrum, Säg till i receptionen att ni skall tävla så släpper de in er. OBS notera att Motionscenter låses 17:00, så du måste vara ute innan dess. Tag med ett lås för att låsa in dina saker.
Anmälan
Anmälan på hemsidan, senast 27/4 så vi hinner göra klart heatindelning och nummerlappar. Endast löpare i förening kopplade till Göteborgs Friidrottsförbund får deltaga. OBS! Missa inte fylla i förväntad löptid på 10000 meter som seedningstid (på formen 0:33:44) för att underlätta en jämn heatindelning.
Sista anmälningsdag
27/4
Efteranmälan
Ingen efteranmälan
Resultat
Resultat presenteras på Solvikingarnas hemsida efter loppen.
Priser
DM-medaljer till de tre snabbaste herrarna, direkt efter målgång i sista heatet. För de snabbaste damerna blir utdelning direkt efter målgång i det sista heat där damer medverkar. För att få DM-medalj måste du tävla för en klubb tillhörig Göteborgs friidrottsförbund. Notera att det går att få medalj även om du inte springer i det sista och snabbaste heatet. Dessutom bjuds det på lite fika efter löpta 10000 meter.
Upplysningar
Anmälningsansvarig kan nås på kansli@solvikingarna.se
Övrigt
Innan ditt heat skall starta, så skall du i god tid, bege dig till gräset nära startlinjen, där du och din varvräknare ska hitta varandra, så varvräknaren kan känna igen dig, när starten går. Trångt på banan? Bli varvad? För många kan det tyckas att det blir mycket löpare på banan men erfarenheten visar att det funkar riktigt bra och nästan alla tjänar på detta. Man kommer inte att behöva springa ensam utan det finns många som håller ungefär samma fart. Man springer till vänster och helst ej två och två när man inte måste. De som varvar springer om till höger. De snabbaste löparna är mycket duktiga på att ta hänsyn och anpassa sig bara man inte gör något oförberett. Det har visat sig att de snabbare blir sporrade när man varvar löpare och därför också tjänar på detta system.Tävlingen är också klubbmästerskap för Solvikingarna. En särskild resultatlista för detta klubbmästerskap kommer på Solvikingarnas hemsida. En viss hänsyn att det också är klubbmästerskap kommer att tas vid heatindelningen. Ja du kan anmäla en hare, dock är det inte tillåtet med organiserad farthållning för kvinnor av män. Eventuella harar måste ha nummerlapp och varvräknare. Meddela gärna anmälningsansvarig om eventuella harar.
Klubbmästerskap
Ja
Noggrannhet i resultat
Hundradelar

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K10000 m 00
M10000 m 00