Ja det blir ett KM 5 km Terräng

Regn och det faktum att det inte längre är minusgrader, har tagit hårt på isen och snön längs Femman i Skatås, men inte tillräckligt för att tävla på hela slingan. Det innebär på att vi får göra så att det blir två varv på 2½ km-slingan som det tävlas på.

Tävlingsledaren kommer att ta ett sent beslut om det är omöjligt att springa på  den bortre delen av Femman  på onsdagskvällen. Om det blir två varv så ser tävlingen ut i stort sett som vanligt. Det är start på samma ställe på Femman  42 meter från Solvikingstugan och målet är som vanligt beläget vid det beryktade elskåpet utanför stugan.

Och ja det kommer att gå att springa med vanliga löparskor. 2½-km slingan ligger lägre och där är det aningen varmare och det finns inte heller ställlen som ligger i skugga. Det enda stället där det i skrivande stund fortfarande finns is kvar är i omvända-s-lutet 1,2 km från mål, och här räknar vi med att regnet har smält bort detta innan tävling.

Tvåvarvsbanan kommer inte att vara lika jobbig som Femman,då det är avsevärt mindre kupering, å andra sida så  när det gäller längden så kommer 2½kmX2 vara kanske runt 200 meter längre än ett varv på den något korta Femman.

KOm i håg att det inte är något vanligt snabbdistanspass på torsdag utan alla springer 5 km med nummerlap!


Kategori: KM Inlagd 2018-04-04 08:15 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-04-06

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: