Spring opp till Rambergets topp med Solvikingarna

Opp opp opp till Rambergets topp topp topp. Solvikingarna har sen 2004 haft ett klubbmästerskap i backlöpning upp för Ramberget. Vem som helst får komma och springa och det kostar inget att delta. 2,1 km och drygt 90 höjdmeter väntar onsdagen 1 augusti.

Back-KM på Ramberget 1 augusti. Gratis för alla.

90 höjdmeter när Solvikingarna och några gäster tar sig an Centrala Hisingens höjdpunkt. Det är femtonde detta motbackelöp anordnas. Länk till anmälan. Det underlättar om du anmäler dig innan. Det gör inget ifall du sen inte kommer.

Förmodligen den enda tävling du kommer att springa som inleds med en nerjogg!

Banlängden är cirka 2,1 km, mestadels uppför. Målet är beläget 86 meter över havet och utsikten är givetvis sevärd. Banan uppför Ramberget innehåller bara 3 uppförslut, nämligen Kiellers Park, Panoramavägen och Sista Backuschlingen. Sen finns det förvånande nog 3 ställen på banan där det också går nedför. Det är i starten, på en en bit av Rambergsvägen och utförsbacken ner mot parkeringen.

Samling och nummerlappsutdelning  innan 18:30 på Rambergets topp, efter detta sker nerjogg längs banan till startlinjen vid bergets fot på Gamla Rambergsvägen, där löparna släpps iväg 19:00. Startlinjen är belägen vid lyktstolpen utanför företaget Scandistore/Sting på Gamla Rambergsvägen 38. Observera att målgång görs medelst handpåläggning på monumentet på Rambergets topp.


Man behöver inte vara medlem i Solvikingarna för att delta och det är som sagt alldeles gratis. Saft  och bulle får du efter målgång. Anmäl er helst i förväg.

Länkar till: Video från 2015, Banskiss med höjdkurva, Tävlingsinformation, Anmälan och Startlista.

Banrekordet är 8:47 för damer och innehas av Annika Kihlström sen 2008 och för herrar är det 7:30 och sattes av Anders Sundholm 2007.

Bilden ovan är lånad av Jonas Boman.


Kategori: KM Inlagd 2018-07-12 20:28 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-08-01

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: