Bakkrekord för Fredrik

När Fredrik Bakkman anmälde sig på eftermiddagen tävlingsdagen, då var det klart att tävlingsrekordet som Anders Sundholm innehade sen 2007 satt löst. Och mycket riktigt så slogs det med 16 sekunder. Den som vill vara värst på upplopp på Hisingen får göra det på under 07:14. Ja det är 3:30-tempo! Melina Papadopoulos i sin första tävling för Solvikingarna segrade på 9:55 i damklassen.

Ovan syns den tradionella Rambergstoppsbilden.

Tiderna ligger nu ute på hemsidan. Som tävlingsledare tror jag att det är några av dessa tider som är fel,. Mejla på kalender@solvikingarna.se om din tid är lite tokig, så kan jag nog reda ut det.

Det verkar som jag har dubbeltryckt på ett ställe och sin missat att trycka av en tid sen eller tvärt om. Det har skett mellan löpare 7-8 och löpare 22 i mål tror jag.

För att återgå till tävlingen, så ägde den rum en sval kväll för att vara sommaren 2018. Igår var det 34 grader i Göteborg idag första dage i augusti var det bara 25 grader på toppen på Ramberget och lite bris som fläktade. Utsikten var som vanligt njutbar och det fanns få moln  på himmelen

. Hela 29 löpare var med på nedjoggen till startlinjen och alla tog sig upp igen. Fredrik Bakkman, som nu har banrekord både i Mosse och Backe, var en bit före norskfödde orienterarkollegan Andreas Höye. Andreas som numera har blivit så svensk att bytt ut sitt norska ø i efternamnet mot ett ö.  Tredejeplatsen togs lite överraskande av Solvikingen Philip Staberg som verkligen god fysik och en verklig talang för  backlöpning.

Bland damerna var det Melina Papadopoulos , som segrade, blott 17½ år gammal, och fick därmed sen också njuta frukten av sin seger iform av honungsmango, som utdelades i pris till segrarna. Dock inte svenskodlad, men i år hade det kanske gott att odla mango på friland i Sverige. Tvåa och trea upp för Ramberget  var också  Solvikingar i form av  Johanna Berntsson och Irene Carlensberg.

Några 360- bilder kan ses på Facebook

 


Kategori: KM Inlagd 2018-08-01 23:19 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-08-03

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: