Härligt höstväder under årets sista KM

Milen i Skatås är jobbig med sina backar , både de utför men framför allt de uppför. De flesta sprang i ändå mål med ett leende på läpparna, för torsdagen bjöd på ett härligt höstväder, då Solvikingarna anordnade sitt klubbmästerskap i Terränglöpning. Som traditionen kräver går detta alltid 9 dagar före Lidingöloppet, som ett sätt att göra ett sista test på formen.

Din tid och din placering hittar du i den klassuppdelade resultatlistan. Det finns även en könsuppdelad lista.

Idag var det 57 löpare som fullföljde vilket är en bit från rekordåret 2013, då det  var det 94 löpare som fullföljde. 2013 var verkligen ett rekordår för då sattes det gällande  tävlingsrekordet för män genom Oscar Carlsson  Apladalens LK med 33:12. Året efter så sprang  Camilla Berggren Triathlon Väst på  39:27 som också är oövertraäffat.

Klubbrekorden är från 2007 då Anders Sundholm sprang på  33:57 och Annika Kihlström på 40:30.

Idag var herrsegraren och Solvikingen Olle Dahlberg nära klubbrekordet då han persade på banan med sina 34:20. I modern tid är det bara Anders Sundholm och Mattias Jonson med 34:11 2013 som forcerat Milen snabbare. Olle som så sent som i lördags persade på halvmaran i Köpenhamn med en dryg halvminut och där sprang på 1:10:09 och därmed persade med 31 sekunder, hade tydligen återhämtat sig bra. Dagens 34:20 var också ett pers med en en halvminut. Orienteraren Andreas Höye som är en erkänt god löpare fick ge lucka till Olle tidigt.

Dagens damsegrare blev Tove Wettergren från Solvikingarna, som efteranmälde sig halvminuten före start och ändå hann få på sig nummerlappen i tid till start. Hon lyckades och sen vara först i mål på damsidan med 44:16. På bilden ovan syns Tove just efter målgång när hon tar av sig nummerlappen. Det här var hennes andra KM-seger. Hon vann även KM 5 km i våras.

Jag ska också nämna Helene Wendt som sprang i K50, hon tog hem sitt första  KM med 49:44. Även Rickard Larsson lyckades ro hem sitt allra första KM i M35 trots hård konkurens i klassen med sina 39:54.

Men det var inte bara segrare som tävlade utan egentligen var alla som sprang på sitt sätt segrare i det fina höstvädret med 14½ grader och uppehållsväder.

Som tävlingsledare vill jag passa på  tacka alla funktionärer som gjorde att allt flöt på friktionsfritt.


Kategori: KM Inlagd 2018-09-20 22:21 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-10-02

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: