Även prestationer värmde i Göteborg Marathon 2018

2018 var alltså året, där den andra helgen i oktober innebar att det var lite för varmt för en del löpare på Göteborg Maraton med hela 18 grader. På bilden ovan syns tvåan och ettan på damernas marathon, mer om detta nedan.

Resultaten finns att beskåda på https://www.solvikingarna.se/Resultat/Arkiv.aspx?Mode=Event&Id=41871&SortOrder=Time&Division=Class

Om det finns något att påpeka på om resultaten så mejla till resultat@solvikingarna.se

Solen sken och vinden ven. Nja visst blåste det lite söderifrån, men för de flesta löpare var det inget stort problem

696 fullföljande löpare blev det i år. 274 klarade maran och 422 fixade halvmaran.

På  alla distander blev det rätt väntade segrar utom i damer marathon.

Herrarnas halvmarathon vanns av Fredrik Bakkman IFK Göteborg Orientering efter att ha varit i ensam ledning hela loppet på 1:11:04. Fredriks tid är minuten från hans eget pers på distansen. Efter Fredrik togs de övriga pallplatserna av Markus Vall Fredrikshofs FIF  före Patrik Brants Kongahälla AIK.

Damernas halvmara vanns Camilla Berggren FK Herkules på 1:24:14 och på andra plats kom Lykke Barck  Västra Frölunda. Men det anmärkningsvärda var att Emma Belforth
Ullevi FK kom trea mindre än 5 minuter efter segraren. Emma sprang hela tävlingen med en löparvagn med sin 10 månaders dotter i !

I herrarnas marathon där drog Olle Dahlberg Solvikingarna upp farten direkt och bara Linus Wirén IF Hälle vågade följa. Vid 26 km fick Linus släppa. Fast Olle hade det riktigt tungt de sista fem kilometrarna så hade Linus det ännu tyngre. Inte långt från mål blev han passerad av Andreas Magnusson och precis före upploppet  mål blev han igen passerad av Andreas Magnusson. Hur hänger detta då ihop? Jo det är så att Andreas Magnusson Mariestads AIF blev tvåa före Andreas Magnusson Solvikingarna.

Mest spännande blev alltså damer marathon. Där gick Marina Stoltz Heleneholms IF ut hårt, för om möjligt närma sig banrekordet och hade en stor ledning vid varvning halvvägs före Therese Falk  Romerike Ultraløperklubb och  Emelie Lindgren Ale 90 IK . Dock fick Marina Stoltz en krampkänning vid 25 km, men kunde ändå fortsätta med något reducerad fart, När hon hade kommit till 41 km, slog den stora krampen till i låren och hon kunde inte röra sig. Hon stod där i 12 minuter innan hon sakta kunde börja halta mot mål på ett ben och slutade till sist femma.

Under tiden på andra halvan så går riktigt bra för Erika Lindeblad  Kalmar SK. Hon plockar löpardam efter löpardam på vägen mot mål och plötsligt passerar hon en stillastående Marina in mot målet. Det blir seger för Erika på 3:09:41, en tid som också är personligt rekord på distansen med 5 minuter. Therese Falk och Emelie Lindgren (nytt personbästa) kommer på plats två och tre.

Erika som egentligen  bara åkte upp som sällskap för en kompis som skulle springa, beslöt sig sent för att springa själv också. Hon hade i år satsat på att genomföra Ironman Kalmar i augusti, men sen dess hade träningen varit lugn, men tydligen gjorde det underverk med löpformen.

Men Göteborg marathon är inte bara de snabbaste löparna, det är alla löpare, både de som fullföljer och de som får ge sig och bryta. En applåd till er alla som sprang och en extra applåd till alla som var funktionärer denna härliga oktoberlördag.

 

 

 


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2018-10-13 20:04 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2018-10-24

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: