Veckans Solviking (V23-2019) Mikael Bergstedt

Denna vecka uppmärksammas Mikael Bergstedt för att han kom tvåa i Vallenvarvet efter sonen Olle Leibe Bergstedt och det faktum att Mikael nu har varit medlem i Solvikingarna i tjugo år. Mikael fyllde också 50 år i april.

.På bilden ovan visas prisutdelningen på Vallenvarvet och Mikael står i mitten. Fast Vallenvarvet är enbart 3,4 km långt så gjorde regnet att de drygt 20 löparna som sprang, blev rejält blöta. Mikaels tid blev 14:27 och han var därmed precis 2 minuter bakom Olle. Bilden är lånad från Hajoms IF som arrangerade.

Vallenvarvet är liten tävling, i ett litet samhälle Hajom, i Marks Kommun i Västra Götaland, nära gränsen till Halland. Vallenvarvet är en tävling som går på motionsspåret nära ortens fotbollsplan. Underlaget är hälften grus en fjärdedel asfalt och resten kan man kalla terräng.

Det här med små löpartävlingar är riktigt kul. Det finns en hel del av dessa småtävlingar och de föreningar som arrangerar är glada om de får fler löpare. Glöm inte att en mindre tävling kan vara din chans att komma på en prispall. De småtävlingar i som finns i Västra Götaland och Halland finns länkade i Solvikingarnas tävlingskalender. Passa gärna på att springa något smålopp om du åker ut i Sverige på sommarsemester. Hjälp att hitta löpartävlingar dit du reser går också att få om du mejlar kalender@solvikingarna.se.

På Solvikingarnas hemsida finns en artikel om hur du kan bli en vinnare, fast du kanske inte är den snabbaste löpare och av råden där, är just att springa småtävlingar utanför Göteborg, där konkurensen är lite lägre.

Mikael har som sagt varit medlem i Solvikingarna sen 1999 och har ett och annat loppresultat registrerat. Andraplatsen i Moss-KM 2016 är väl den mest meriterande. Tittar jag efter vad som finns i rullorna så hans bästa mara från 2005 med 4:05:25 på Stockholm marathon. På Lidingöloppet finns det en tid på 2:33:19 från 2010. Bästa halvmaran med 1:34:18 är så färsk som från 2016 och Prinsens Minne i Halmstad. 41:36 på Falkenbergs Stadslopp 2016 visar att han kan springa fort också.

Mikael är ingen oäven skidåkare heller. 7:09:58 från Vasaloppets öppet spår 2017 är mycket bra.

 


Kategori: Kronika Inlagd 2019-06-11 04:15 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-06-20

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: