Solvikingsamling på Stonehill i Stenkullen

Totalt var det 25 Solvikingar som kom till start. På bilden ovan syns de 7 Solvikingar som sprang i herrarnas B-heat samt Pontus Albertsson som var snabbaste Solviking med 16:29,75. Snabbaste Solvikingdam i sin banlöpningsdebut var Emy Thorén med 18:47,29. Närmast en heatseger var Carl Toller som förlorade en upploppsstrid i B-heatet med halvsekunden mot 800-metersspecialist. Till det bör nämnas att Bibbi Lind slog svenskt veteranrekord i K75 med 25:34,20.

.På tävlingen En Midsommarsnattsdröm i Stenkullen 2019 var vädret varmt men inte allt för kvalmigt. På grund av problem med tidtagning inledningsvis blev alla löpningar en timme försenade och någon Solviking blev därför tvungen att lämna på grund av den förseningen.

Först ut blev i alla fall damheatet, där Emy Thorén gjorde sin tävlingsdebut på bana. Hon hade inte formen för kvällen, men tiden blev ändå  18:47,29. En bit bakom henne var Anna Licht som 20:11,41, vilket var riktigt bra med tanke på att hon fick springa för sig själv hela loppet. Bibbi Lind sprang rätt väntat på svenskt veteranrekord i K75 med 25:34,20 trots att hon brast ut i gång vid några tillfällen under loppet. Det tidigare svenska rekordet hade Birgitta Jansson från Storådalens SK  med 26:42,83 sen 2017.   KM-titlarna gick till Emy Thorén och Sonja Roxner.

I herrheat A sprang Pontus Albertsson, Isak Eriksson och Göran Sander. Den sistnämnde hade det tungt, men fick ändå en KM-titel. Även Pontus Albertsson fick en KM-titel då han sprang sin första tävling över en så kort distans som 5000 meter. Isak Eriksson sprang mycket kontrollerat med i stort sett konstanta varvtider på en så fin tid som 16:37,10. Plats 4 respektive plats 5 för Pontus och Isak.

I herrheat B fanns det många orangea linnen. Det blev tidigt en tättrio med Carl Toller, Peter Helmroth från Lerum Friidrott och  Stefan Engelbrektsson  från  Alingsås IF Friidrott. Dessa tre turades om att ligga först att dra. Med två varv kvar fick Carl en lucka bakåt och vid klockringningen hade den luckan utökats. Vid 200 meter kvar var avståndet bakåt till Stefan Engelbrektsson nästan 20 meter. Men Stefan som van 800-meterslöpare visste att ett sånt avstånd kunde han ta in, och drog på och var i kapp med 80 meter kvar. Carl gav allt han kunde, men var ändå steget efter in i mål. Alingsåslöparen sprang för övrigt på nytt pers på distansen.  Sen var det Solvikingar på plats 5,6,7,8 och 9. KM-titlar blev det för Sava Iancovici (femma)  och Rickard Larsson (sexa), för den sistnämnde var det debut på distansen. Johannes Öhllin blev sjua. Nye medlemmen Emanuel Mattsson (åtta) klarade att springa under 18 minuter strax före nian Niklas Wiberg. Till sist får nämnas att Ingemar Svensson gjorde nytt pers på distansen med 18:28,30.

Det var nästan midnatt när herrheat C startade. Där var snabbaste Solviking Peter Velin med 19:19,46, det räckte till en tredjeplats i heatet. Där sprang även Joachim Persson till sig en KM-titel.

Även Torsten Olsson fick med sig en KM-titel hem från Stenkullen.

 

 


Kategori: KM Inlagd 2019-06-20 10:39 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-07-01

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: