Ugglemossen, vem vågar springa i år?

De 31 juli bjuder Solvikingarna in till årets roligaste och kanske jobbigaste löpning. Alla är välkomna och det kostar bara mjölksyra. Ett jobbigt och roligt träningspass utlovas med en nummerlapp på bröstet och en lektion i hur man känner igen en mosstuva som bär. 4 glada Solvikingfunktionärer väntar på er. Bilden är från 2018 års start.

Passa på att springa Moss-KM i år onsdag 31 juli med start 19:00, nu när Ugglemossen är lagom blöt och väderprognosen säger uppehållsväder.  Det kostar inget att anmäla sig, och alla som vågar är välkomna. Ett lysande tillfälle för Solvikingar och andra modiga löpare att ta sig an Ugglemossens opålitliga underlag.

Direktlänk till anmälan och tävlingsinfo (Har du glömt din inloggning använd gärna funktionen glömt lösenord, så du inte skapar dubbletter i löparregistret.)

Hur djupt kan man sjunka? Svaret för Ugglemossen är som längst ner till skrevet.

Onsdagen 31 juli  är det dags sjuttonde upplagan av Moss-KM, anmäl dig redan nu. Starten går 19:00. Om det bara är mycket jobbigt eller extremt jobbigt, beror alltid på hur nederbördsrikt det har varit på sistone. För hur ofta man sjunker ner och hur djupt i Ugglemossen beror på hur sumpig mossen är. Andra faktorer är givetvis matchvikten och skostorleken. Det finns få tillfällen som ordspråket " Liten tuva välter ofta stort lass" passar in så bra, ty här gäller det verkligen att sätta sin fot på rätt tuva, för att ta sig igenom mossen problemfritt.

Det inofficiella Klubbmästerskapet för Solvikingarna i Mosslöpning, äger rum i och kring Ugglemossen på en cirka 2,8 km lång bana. Herrar springer 3 varv (8,3 km) och damer 2 varv (5,6 km). Start och mål är beläget på den södra spången över Ugglemossen.

Ugglemossen är belägen drygt 1,2 km öster om Bertilssons stuga. På gränsen mellan Göteborg och Öjersjö.
Det imponerande banrekordet för män sattes i 2017 av orienteringsvärldsmästaren Fredrik Bakkman  på 36:18.  Damrekordet håller Tova Eurén  sen 2018 på 27:42, minst lika svårslaget det, speciellt som 2018 var det torraste året i mossaminne.

1,2 km av varje varv löps i en riktigt blöt mosse. 300 meter löps på träspång, resten löps på stig i en rejält kuperad och bergig terräng. Fritt vägval råder i mossen.

Man behöver inte vara medlem i Solvikingarna för att delta och det är gratis att delta. Anmäl er gärna i förväg, men skulle lusten för att tampas med Ugglemossen falla på sent, så går det givetvis att anmäla sig direkt på Ugglemossens södra  Spång från 18:30.

Hur hittar du till start?

Från Skatås: Följ Åttan/Tolvan mot Bertilssons stuga. När du passerat förbi Bertilssons tar du vänster (Blåvit markering och Skyltat Ugglemossen runt) sen efter några meter tar du till höger (Blåvit markering och Skyltat Ugglemossen/ Ö. Stigen) . Där efter följer du blåvit markering i 800 meter tills du kommer fram till spången.

Från parkeringen vid Bertilssons: Gå vägen ner mot Bertilssons (300 m). Precis innan du kommer fram ta höger (Blåvit markering och Skyltat Ugglemossen runt) sen efter några meter tar du till höger ((Blåvit markering och Skyltat Ugglemossen/ Ö. Stigen) . Där efter följer du blåvit markering i 800 meter tills du kommer fram till spången. Karta

Från Partille Golfklubb i Öjersjö: Parkera bilen på p-platsen  på den lämpliga adressen Golfrundan. Gå sen västerut på liten grusväg mellan två golfhål. Vägen slingrar lite, fortsätt sen vägen in mellan träd. Fortsätt sen nedåt och västerut över en fairway mellan två bunkrar. På andra sidan fairway går det en liten stig in i skogen. Gå rakt ned för den och du hamnar på spången. Totalt 350 meter att gå.  Karta

Video (utan ljud) från en huvudkamera från ett helt varv.
Video från start/varvning. Video från slutet av mossen vid norra spången.
Bankarta med höjdkurva.


Kategori: KM Inlagd 2019-07-24 21:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-08-03

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: