Rekordmånga sprang i Ugglemossen

28 fullföljande löpare och så många har aldrig tagit sig runt banan under de sjutton år som Solvikingarna anordnat denna roliga, jobbiga och märkliga löpartävling. Inte heller i år heller försvann någon löpare i Ugglemossen.

Resultatlistan finns på denna länk, och är det något som ska rättas kan du höra av dig till kalender@solvikingarna.se. Du som hade startnummer 298 och kom sent till start, får gärna höra av dig också , så kan jag få till stavningen rätt på ditt namn till resultatlistan.

Bilden visar ovan visar några av årets tappra löpare i en Ugglemosse som var något torrare än normalt, dock hade den fyllts på efter fjolårets torka.

Herrsegrare blev Andreas Magnusson   Solvikingarna  med 42:17 och detta blev hans första seger, tidigare hade han en andraplats från 2014. Damsegrare blev Annika Kuhlin Göteborg-Majorna OK med 34:36. Detta var Annika första försök på denna tävling.

Roligast på denna tävling var nog Mats Johannesson som sprang från parkeringen bortom Bertilsson och hade tänkt sig ett traillöpingsrunda kring Ugglemossen och som jag frågade om han skulle springa när han passerade på Ugglemossens södra spång och efter lite dividerande blev det verkligen en spontantävling för honom. Han hade alltså ingen aning om att vi hade en tävling där.

Kom tillbaka nästa år och spring eller var funktionär eller åskådare sista onsdagen i juli och känn hur hela underlaget gungar när så många löpare drar i väg samtidigt när starten går.

Jag avslutar att berätta att den löpare som skadade sig i sista nedförsbacken innan varvning hämtar sig bra efter sin vrickning. Tack alla som hjälpte till med att boksavlingen stötta honom tillbaka parkeringen vid golfbanan. Kul nog dök det det upp några golfare i en golfbil som ordnade transport de sista 200 metrarna.


Kategori: KM Inlagd 2019-08-03 00:21 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-08-08

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: