Vintercupen 2 ersätter distanspassen torsdag 27/2

Dags för vintercupen igen! Kom och se hur långt du springer på 40 minuter.

Då var det dags för vintercupen igen! Vi har även i år tre deltävlingar som går sista torsdagen i januari, februari och mars. I morgon är det andra deltävlingen. Tävlingen består i att springa så långt som möjligt under 40 minuter på en 2 km slinga och en avslutande 300 meters slinga.

Innan tävlingen skriver du upp dig i en startlista som ligger i stugan. Här fyller du också i resultatet efter tävlingen.

Vi värmer upp genom att jogga slingan i långsamt tempo så att alla hänger med. Vi startar sedan gemensamt. Du håller själv reda på hur många varv som du springer på huvudslingan (2420 m) och på den lilla slingan (311 m). Funktionärerna leder in dig på den lilla slingan när det återstår ca 10 minuter. Den lilla slingan är markerad i 25 m markeringar som du använder för att bedöma hur långt du sprungit efter det senast fullbordade varvet.

När du sprungit klart tar du dig till stugan och fyller i protokollet, eller meddelar resultatet om det finns en protokollförare.

Ta nu inte tävlingen för allvarligt utan se den som ett träningspass som bryter den vanliga lunken med distanspass på torsdagar. Om förhållandena är någorlunda lika kan du se hur formen utvecklats under vintern fram till sista tävlingen i mars. 

Du kommer väl!


Kategori: Artikel Inlagd 2020-01-28 21:52 av Anders Bogelius Uppdaterad 2020-02-29

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: