Göteborg Marathon 2018

Datum (d/m)
13/10
Plats
Slottsskogsvallen
Start
11:00 Maraton 11:30 Halvmaraton
Tävlingscentrum
Friidrottens hus (nummerlappar och efteranmälan) Slottsskogsvallen (start och mål).
Baninformation
Banan är en vändpunktsbana och följer cykelbanan på den gamla banvallen vid kusten från Göteborg och söderut. Den är flack och rak vilket ger goda förutsättningar att göra en bra tid. Vändpunkten är efter 10,6 km vid båtuppläggningen vid Lilla Amundön. Här går banan bitvis alldeles vid havet så räkna med att känna lite doft av tång och kanske se lite av den vackra skärgården. Halvmaralöpare springer ett varv och maratonlöpare två varv. Banan är kontrollmätt i september 2015 av förbundsbanmätarna Anders Öhgren och Anders Östlund. Varje kilometer är markerad med en skylt.   Bankarta på Google Maps Se banprofilen.
Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften för maraton och halvmaraton är: 250 kr till och med 30 juni 2018, 350 kr till och med 10 oktober och därefter 400 kr på tävlingsdagen 13 oktober Anmälan är inte giltig innan avgiften är betald. Avgiften ska vara betald inom det datumintervall som gäller per avgift (en dags fördröjning för Plusgiro är ok), i annat fall är det den högre avgiften som gäller.
Nummerlappar
Nummerlappen hämtar du på tävlingsdagen i Friidrottens hus från kl. 9.00 till en halvtimme innan starten för respektive lopp, dvs kl 10.30 för maraton och kl 11.00 för halvmaraton. Kom gärna i god tid. Alla löpare som anmält sig och betalt senast 2018-09-30 får sitt namn tryckt på nummerlappen. Nummerlappen måste bäras synligt på framsidan i midjehöjd eller högre under hela loppet.
Omklädning
Det finns möjlighet att byta om kostnadsfritt i Slottsskogsvallens omklädningsrum ca 200 meter från Friidrottens hus. Eftersom det är inte är obegränsat med platser så det är bra om du som bor i Göteborgsområdet byter om hemma. Ta med ett hänglås om du vill låsa klädskåpet. Väskor och värdesaker kan lämnas in till en övervakad förvaring intill omklädningen i Slottsskogsvallen.
Anmälan
Anmälan Enklast anmäler du dig på hemsidan genom att klicka på länken "Anmäl mig" ovan. (Notera att om du anmält dig till någon av Solvikingarnas tävlingar de 20 senaste åren, så har vi kvar alla dina uppgifter, så om du glömt ditt lösenord, så kan du återskapa det med funktionen glömt lösen om du har kvar den e-post du använde då då du anmälde dig då) Du blir automatiskt placerad i en åldersgrupp. Anmälningsavgiften kan betalas med kort, Swish eller Plusgiro. För de två senare ange id-numret du fick vid anmälan som referens. Du måste fylla minst 17 år under året för att få delta i maraton eller halvmaraton (Svenska Friidrottsförbundets regler) Max antal deltagare: Tävlingen har ett tak på 1000 deltagare. Anmälan kan komma att stänga tidigare än sista anmälningsdag om antalet anmälda överstiger 1200 personer. Namnändring: Namnändring av en betald startplats kan göras fram till en timme före start till en kostnad av 100 kr förutsatt att anmälningsavgiften är betald. Du som tar över en startplats måste kunna styrka att den andra parten går med på att lämna över sin startplats. Mejla kansl@solvikingarna.se fram till tävlingsdagen, på tävlingsdagen kan löparbyte göras i Efteranmälan. Byte av klass Byte av klass kan göras utan kostnad per e-post fram till 30 september samt på tävlingsdagen fram till en timme innan start förutsatt att klassen/distansen inte är fulltecknad.
Vätska
Det finns vatten och sportdryck (Umara) vid stationer var fjärde kilometer utmed banan Stationerna ligger efter 4,2, 8,4, 12,6 16,8 km samt vid varvningen efter 21,1 km. Vid varvningen finns även Cola och kaffe samt banan och russin för maratonlöpare. Efter målgång får samtliga deltagare vatten, sportdryck, banan, kaffe/te och smörgås. Det finns möjlighet att få egen vätska/energi transporterad till vätskestationerna. Mer information om detta kommer i tävlingspromemorian i början av oktober.
Sista anmälningsdag
2018-10-10
Efteranmälan
Efteranmälan kan göras på tävlingsdagen i Friidrottens hus till en högre avgift i mån av plats. Se information om Anmälan ovan för startavgifter. Anmälan öppnar kl 9.00 och pågår till en halvtimme innan respektive lopp startar. Du kan betala med kontanter, Swish eller kort (VISA och Mastercard).
Resultat
Resultaten återfinns på plats under loppet samt på www.solvikingarna.se en kortare tid efter loppet.
Priser
Med reservation för ändring närmare loppet, dock inte färre priser. Maraton: Pris till tre främsta i öppna seniorklassen samt vinnaren i respektive veteranåldersklass och vinnare i stafetten. Utlottade priser i motionsklasserna. Halvmaraton: Pris till de tre främsta männen och kvinnorna. Medalj till samtliga fullföljande i varje lopp. Du kan välja att avstå medalj och istället låta Solvikingarna skänka 20 kr till välgörande ändamål. Prisutdelning Halvmaraton kl. 13.00 (M), kl. 13.10 (K) och Maraton kl 14:30 Banrekord Nuvarande rekord för maraton är 2.54.47 för kvinnor (Petra Skiöld, 2012) och 2.19.42 för män (Lars Enqvist, 1978). Ett särskilt pris delas ut till den som slår banrekordet.
Allmän information
Allmän information om de olika loppen Maraton: I maraton finns både tävlingsklass och motionsklass för män och kvinnor. Tävlingen är en integrerad senior- och veterantävling i tävlingsklasserna vilket innebär att du som är veteran tävlar både i veteranklass och i den öppna seniorklassen.   Maxtid för maraton är  5 timmar och 30 minuter (2:35 vid varvning). Vid anmälan används följande klasser: K - Tävlingsklass kvinnor, öppen seniorklass M - Tävlingsklass män, öppen seniorklass K Mot - Motionsklass kvinnor M Mot - Motionsklass män För maratonloppet gäller att deltagare i tävlingsklass (ej motion) ska vara medlem i klubb ansluten till Svenska friidrottsförbundet alternativt klubb ansluten till friidrottsförbund i annat land. Veteraner placeras automatiskt i rätt klass i resultatlistan. Det är full klassindelning, dvs 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 osv. Vid mindre än två startande i en klass slås den samman med närmast yngre klass.   Halvmaraton: Halvmaraton har en allmän klass för män respektive kvinnor födda år 2001 eller tidigare.
Upplysningar
Tidtagning Elektroniskt med engångschip som sitter på baksidan av nummerlappen.
Övrigt
Svenska friidrottsförbundets regler gäller. Du deltar på eget ansvar. Se fullständiga anmälningsvillkor i samband med anmälan. Solvikingarnas kansli ahr tel. 031-21 15 89 (delvis bemannad), Du når också  kansliet genom e-post till: kansli@solvikingarna.se. Diskutera gärna loppet på Facebook, Funbeat, Jogg eller i Solvikingarnas gästbok.
Klubbmästerskap
Nej
Noggrannhet i resultat
Hela sekunder

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
KMarathon11:0035050
K motionMarathon11:0035050
MMarathon11:0035050
M motionMarathon11:0035050
K öppenHalvmarathon11:3035050
M öppenHalvmarathon11:3035050